Izvor: Telegraph

Autor: {"id":218285,"id_news":803166,"name":"","surname":"Telegraph"}

U pitanju nije nešto što biste mogli da očekujete od zemlje koja je poznata po komunizmu, ali dobrodošli u najnoviji zimski centar u Severnoj Koreji.

Kako video sa otvaranja ovog centra pokazuje, sasvim je sigurno da gužva na ski liftovima neće biti problem.

Video je na internet postavila turistička agencija iz Pekinga Koryo Tours koja je specijalizovana za organizovanje putovanja u Severnoj Koreji.

Masik Pass Ski Pass odmaralište, ideja vođe Severne Koreje Kima Jonga Una, od samog početka je bio kontroverzan projekat i mnogi su se pitali da li je zemlji koja ima problema da nahrani svoje stanovnike zaista potrebno odmaralište?

Pojedinci su tvrdili da zemlja želi da organizuje Zimske olimpijske igre 2018. godine i da je ovo jedan od načina da pokaže da je sposobna da ugosti veliki sportski događaj kao i da je Kim svoju mladost proveo u Švajcarskoj gde je zavoleo skijanje.

Ovaj zimski centar sagrađen je za 10 meseci i poseduje devet skijaških staza od kojih najduža ima preko 5 kilometara dok se na svim stazama nalaze kineski ski liftovi.

Predstavnici ovog odmarališta očekuju dnevnu posetu od 5.000 osoba ali je tokom otvaranja bilo svega 200 gostiju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.