Izvor: B92

Jedan bloger tvrdi da je otkrio rupu u kontraverznim TSA (Transportation Security Administration), “golim skenerima” koji se koriste na aerodromima u Sjedinjenim Državama, a odnedavno su u upotrebi i u Australiji. Na kanalu YouTube je snimak već videlo više od 300 000 ljudi.

Snimak koji je napravio Džonatan Korbet pokazuje kako je preneo metalni predmet kroz aerodromski skener a da nije bio primećen. Gospodin Korbet kaže da ima dokaz da eksploziv i droge mogu lako da se prokrijumčare u avionima.

On tvrdi da uređaji koji prokazuju crno-bele slike putnika imaju početničku grešku jer se metalni predmeti “utapaju” u tamnu pozadinu. To znači da će tamni predmeti biti primećeni ako ih smestite direktno uz telo.

Da li je moguće da je tako lako prevariti TSA? Da li zaista uređaj može biti toliko “glup”? Nažalost, da.

Korbet je zašio džep na košulji sa strane i ubacio unutra metalni predmet.

On tvrdi da nije uklonio predmet iz džepa , i da je prošao kroz skener neprimećen ne jednom, već dva puta na Međunarodnom aerodromu Fort Lauderdale-Hollywood.

“Sa većim džepom, može da se unese i vatreno oružje”, kaže on.

TSA se još nije oglasio povodom snimka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.