Izvor: B92

Po ugledu na evropske skijaške centre, ove godine se organizuje vikend otvaranje ski sezone. Hotelijeri tvrde da su cene 20 odsto niže nego lane

Izvor: Večernje novosti

LJUBITELJI skijanja bi morali da počnu da razmišljaju o skijanju, jer se i na Kopaoniku ove godine, po ugledu na evropske skijaške centre, organizuje vikend otvaranje ski sezone.

Mesto na Kopu za vikend od 9. do 12. decembra treba rezervisati još sada, jer se za 130 evra dobija: dvodnevni ski-pas, tri polupansiona u luksuznom hotelu "Andjela" i četiri dana na Kopaoniku. Mesta u "Konacima" su rasprodata, a ovaj skijaški vikend u "Grandu" košta 150 evra i ostalo je nekoliko mesta!

Hotelijeri i turistički radnici tvrde da su cene na Kopaoniku ove godine 20 odsto niže nego lane, ali iskreno govoreći najbolje će proći oni koji na ovoj planini budu zimovali u decembru pošto od 12. do 23. decembra, jednodnevni ski pas iznosi 1.900 dinara za odrasle i 1.200 za decu, a šestodnevni 8.900 za odrasle i 5.750 za decu, jer od 24. decembra do 27. februara, skijaška karta košta 2.100 dinara za odrasle 1.400 za decu, a šestodnevna 9.400 za odrasle i 6.200 za decu. Cene ponovo padaju tek od marta. U Skijalištima Srbije se nadaju da će ove godine organizovati prvomajsko skijanje.

Ponuda je mnogo bolja nego lane, a otvorena je i škola skijanja koja za nedelju dana kod licenciranih instruktora košta 110 evra. Roditelji koji hoće da se "odmore" od svoje dece tokom zimovanja mogu da uplate 210 evra pa pored škole skijanja imaju i non-stop animaciju u hotelu "Andjela".

U svakom slučaju, gosti na Kopaoniku ove godine će morati da otvore četvore oči, jer mogu da se obezbede brojni popusti ako se o tome razmišlja na vreme i cene uporedjuju. Recimo, već na sajmu EXPOZIM, od 2. do 5. decembra, mogu da se kupe ski-pasovi i uplate aranžmani sa popustom od 10 odsto. Naravno, jeftiniji aranžmani mogu da se nađu u okolnim zemljama, ali Kop ima svoje prednosti i treba ih iskoristiti.

O snegu ove zime ne treba brinuti, jer je 70 odsto staza pokriveno topovima koji prave veštački sneg, a ko ne veruje neka pogleda direktan prenos situacije preko 23 kamere.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.