Izvor: B92

Cijene u Institutu nijesu mijenjane u posljednje tri godine. Tako puni pansion košta 32, a sa svim terapijama 64 eura.

Izvor: Vijesti

U Mediteranskom zdravstvenom centru u Igalu boravi 200 gostiju, a očekivana je stopostotna popunjenost jer je taj dio Instituta domaćin učesnicima Drugog kongresa fizijatara Crne Gore i Plivačkog mitinga “Mimoza 2010”.

„Plan nam je da u ovoj godini zaustavimo pad prometa koji bilježimo posljednje tri godine“, kazao je direktor za hotelijerstvo Željko Andrić. Da optimizam ima realne osnove govore najave i obnovljeni ugovori sa dugogodišnjim partnerima – Norvežanima, Šveđanima, Holanđanima i Dancima.

Obnovljen je i norveški državni program za narednih pet godina. Od 2011. do 2016. u Institut će na liječenje i rehabilitaciju godišnje dolaziti 600 pacijenata iz te zemlje, sa najavama da bi se broj mogao i povećati.

Državni program u toj zdravstveno-turističkoj ustanovi se realizuje od 1972. godine. Bio je prekinut za vrijeme ratnih dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije, mada pacijenti ni tada nijesu prestali da dolaze u Igalo, a obnovljen je krajem devedesetih godina.

U Institutu je lani ostvareno 181.000 noćenja, od čega 100.000 u Mediteranskom zdravstvenom centru ili 12 odsto manje nego lani.

Iako još nije gotov završni račun, očekuje se da će Institut prošlu poslovnu godinu završiti sa manjim gubitkom. Cijene u Institutu nijesu mijenjane u posljednje tri godine. Tako puni pansion košta 32, a sa svim terapijama 64 eura.

U ponudi Instituta je i takozvani „zimski program“ za koji treba izdvojiti 48 eura.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.