Izvor: B92

Na hrvatskim autoputevima velike gužve i kolone, pošto su brojni turisti iz Evrope krenuli na letovanje ka Jadranu, kolone dugačke više od 20 kilometara.

Izvor: Beta

Juče je kolona turista na naplatnim rampama u Lučkom kod Zagreba, na samom početku autoputa A1 prema Jadranu, bila je duga oko 18 kilometara, a u ranim poslepodnevnim satima povećana je na čak 25 kilometara.

Velike kolone i gužve od jutra traju i na graničnim prelazima Goričan, Bregana, Rupa, Macelj, Pasjak i Plovanija iz smera Slovenije, a tek nešto manje zabeležene su i na prelazima iz smera Mađarske.

Nepregledne reke turista od ranog su jutra u neprekinutim kolonama vozile od ulaska u zemlju, pa do odredišta na Jadranu, saobraćaj je usporen, a prometni čepovi su se stvarali i na naplatnim rampama na ulasku na autoputeve.

U poslepodnevnim satima slična je situacija i u suprotnom smeru, od obale prema unutrašnjosti zemlje, kada je većina turista koji završavaju odmor krenula kući.

I u večernjim satima kolone su duge, tek se nešto kraće čeka i na naplatnim rampama kod Zagreba na izlasku sa autoputa A1 u smeru ka unutrašnjosti i prema graničnim prelazima koji vode iz zemlje. Povremeno ima zastoja.

Slična je situacija i na putevima na Jadranu, a zbog gustog saobraćaja usporeno se vozi na prilazima većim gradovima i turističkim centrima.

Predstavnici "Hrvatskih autocesta" i MUP-a juče su u nekoliko navrata izjavili da će gužve i kolone u oba smera tokom noći nešto opasti, a novi veliki talas turista očekuje se u nedelju u jutarnjim satima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.