Sreda, 21.01.2015.

11:39

Da li je ovo rešenje za krupnije putnike u avionu?

Poznato je da su sedišta u avionima tesna, neudobna i kao da su svaki put sve manja. Zato, kada se ispostavi da treba da sedite pored neke malo krupnije osobe, put postaje još nepodnošljiviji, prenosi news.com.au.

Izvor: B92

Default images

Džordž Hobika, putnički guru i osnivač sajta za jeftine letove, dao je predlog za rešenje ovog problema. On veruje da postoji odgovor na najveće pritužbe koje se odnose na smeštaj krupnijih putnika u avionu.

“Gojaznost je problem koji uzima sve više maha, ali postoje situacije kada ljudi to ne mogu da kontrolišu zbog zdravstvenih problema“, izjavio je Hobika.

Kada letite komercijalnim letovima, gojaznost može biti veliki problem. U ekonomskoj klasi sedišta nisu dovoljno široka za krupnije putnike (to se ne odnosi samo na gojazne ljude već i na one koji dosta vežbaju pa imaju razvijena ramena, poput bodibildera). Tada se putnici naslanjaju jedni na druge i stvaraju neugodnost i sebi i ljudima pored sebe.

Jednostavno rešenje bi bilo da se formiraju četiri ili osam sedišta u formi dva po dva koja će biti šira i namenjena samo krupnijim putnicima. Ukoliko na nekom letu ta sedišta ostanu slobodna, avio-kompanija može da ih ustupi nekom od prisutnih putnika.

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: