Izvor: B92

Ako ste i vi jedan od zaljubljenika u Srbiju i fotografiju, imate još manje od deset dana da se prijavite na konkurs i pokušate da osvojite laskavu titulu ”Najlepša fotografija Srbije 2018.”

Za manje od deset dana na konkurs za izbor ”100 najlepših slika Srbije” je prijavljeno preko 850 fotografija, koje je do sada videlo 65.000 ljudi.

Dobroselica na planini Zlatibor / Miloš Stošiæ

Trenutno najpopularnija fotografija na konkursu za izbor ”100 najlepših slika Srbije” je Manastir Pavlica iz devetnestog veka (Raška) čiji je autor Ivan Ćirković, ali je u stopu prate Pogled na Zlatibor Miloša Stošića i veličanstveni prizor Metohije pod maglom, koju je sa Šar-planine slikao Boban Stojanović.

Metohija / Boban Stojanoviæ

Konkurs će trajati do 24.12.2018. godine, a pravo učešća imaju svi, bilo da su Srbiju slikali foto-aparatom ili telefonom. Najlepših 100 fotografija će svojim glasovima izabrati publika glasanjem na sajtu, a stručni žiri će izabrati 12 najlepših fotografija koje će ući i u kalendar.

Reka Vuèjanka / Raša Vukoviæ

Posetite sajt Slikesrbije.rs i pogledajte čudesne lepote Srbije koje su slikali profesionalni fotografi i amateri – zaljubljenici u Srbiju, sport, prirodu, divlje predele, ljude, stare zanate, arhitekturu i spomen-obeležja. Oni nam prikazuju Srbiju u jednom novom, divnom svetlu – kompleksnu i punu različitosti i donose prizore od kojih zaista zastaje dah.

Krdo krenulo prema suncu / Milanka Dimiæ

Svih ”100 najlepših slika Srbije” će biti predstavljene na velikoj izložbi koju ćete moći da posetite na Dorćol Platzu, početkom januara 2019.

Rtanj / Branko Radièeviæ

Štrand / Marija Konjik

Autoput Vranje / Bratislav Nikoliæ

Istoèna Srbija / Sreten Živkoviæ

Kuæica na Drini / Miloš Ljubomiroviæ

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.