Nova vest
Košarka 36

7.5.2024.

13:12

Miler o Jokiću: MVP da, ali... VIDEO

Redži Miler, legendarni košarkaš Indijane, bio je gost u podkastu poznatog novinara Dana Patrika.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Tom prilikom 58-godišnji Miler se dotakao i teme MVP-a, pa je bio neizbežan osvrt na glavnog kandidata za nagradu, Nikolu Jokića.

Srpski centar bi uskoro mogao da bude proglašen za najkorisnijeg igrača sezone u NBA, po treći put u karijeri.

Miler je u emisiji kod Patrika gostovao pre druge utakmice Denvera i Minesote, a što se tiče Jokića, smatra da mora još mnogo da uradi da bi ga smatrali jednim od najboljih u istoriji NBA.

"Ako dobije treće priznanje u četiri godine i očigledno ako uzme šampionat, verovatno će onda dobiti i nagradu za MVP-a finala. On je pred sasvim drugim vratima što se tiče Kuće slavnih i priče o najvećim igračima, jer  ga vidimo u tom smislu malo drugačije. U smislu centara, on je na toj užoj listi", objasnio je Miler.

Konkurencija koju bi Jokić imao u tomk slučaju, na listi najboljih svih vremena, je velika. 

"Imate tu Vilta Čemberlena Šakila O'Nila, Karima Abdul-Džabara, Hakima Olajdžuvona i možda tu možete da stavite i Mozesa Melouna. Ali Jokić će biti na toj užoj listi ako osvoji još jednu totulu, bude MVP finala i MVP regularno u sezoni. To bi bilo tri u četiri godine", jasan je Miler. 

Zanimljivo je njegovo viđenje koje se tiče i košarkaša Minesote, Entonija Edvardsa.

"Majkl Džordan je jedinstven. I razumem da smo svi fascinirani i da pokušavamo da nađemo sledećeg Džordana. Pokušavali smo to sa Kobijem, Vinsom Karterom, Dvejnom Vejdom. Rekavši sve to, ne vidim neku korelaciju između Edvardsa i Majkla Džodrana", zaključio je Miler.  

Podeli:

Komentari 36

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 36

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu