"Trenutno se gradi 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica" FOTO

Rekonstrukcija Opštinskog puta OP 15 u Rači upravo je završena.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

14:01

Foto: Jaromir Chalabala/Shutterstock

"Želimo da našim ljudima obezbedimo kvalitetan život u mestu gde su rođeni a ne da putuju u velike gradske centre ili odlaze iz zemlje", istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom otvaranja ovog puta.

Završeni lokalni put, u ukupnoj dužini od 4,29 kilometar, od izuzetne važnosti je za stanovništvo Rače i okoline jer povezuje državne puteve u potezu Mali Požarevac-Mladenovac-Topola- Kragujevac-Borci-Rača i Rača-Cerovac, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Investitor radova je Javno preduzeće "Putevi Srbije", a izvođač radova Predzeće za puteve Kragujevac.

"Trenutno gradimo više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, što je strateški važno za našu državu i za ekonomiju da bi se podigle plate na teritoriji cele države, ali ono što je ključ to je život, a ovakvi putevi su život u Rači, za one ljude koji rade u Kragujevcu, u Majnd parku, za komunikaciju ka Topoli i ka Mladenovcu'', kazao je Momirović.
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture
Predsednik opštine Rača Nenad Savković istakao je da je završetak ovog puta od izuzetne važnosti za razvoj opštine i da za ostanak mladih na selu, nihov život i rad, neophodna je sigurna infrastruktura.

Momirović je sa Savkovićem posetio i domaćinstvo porodice Stevanović, koja je zbog ruiniranosti lokalnog puta Saranovo – Bodljig pokraj koga žive, nedavno se obratilo za pomoć predsedniku Srbije i resornom ministarstvu.

Ministar je napomeno da put kroz Saranovo, dužine 2,6 kilometara, je u činjenično lošem stanju i da koliko god se ovih godina intezivno investira u putnu infrastrukturu teško je nadoknaditi 50 godina nedostatka investicija, ali da će se i ovaj lokalni put rekonstruisati.

"Tek smo krenuli veliki talas investicija u lokalne puteve i lokalnu infrastrukturu, to drugujemo našim ljudima i u Rači i u celoj državi, što će oni itekako osetiti. Već danas se vidi, a i u prethodnim godinama koliko je investicija dovedeno u lokalnu samoupravu'', rekao je Momirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: