Ubijena kuja koja je dojila štence!!!

Izvor: B92

Petak, 12.11.2010.

10:21

Default images

Nakon što je „Alo!“ u više navrata pisao o mučkom hvatanju i zlostavljanju pasa lutalica u Zaječaru, redakciji su počeli da pristižu imejlovi s fotografijama ljubitelja životinja u kojima se tvrdi da su slike autentične i snimljene u tom gradu, ali i traži da se putem medija animira javnost ne bi li se ovakvim brutalnostima stalo na put.
Poslednja u nizu je i fotografija ubijene kuje, ali i uhvaćenih pasa u neuslovnim boksovima šinterske službe.
- S prozora sam posmatrala kako šinteri hvataju pse u naselju Kraljevica. Pojure za psom ili mu se jednostavno približe i onda jadnim životinjama namaknu omču od žice oko vrata. Pri tom, s obzirom na to da se kuce otimaju, omča zaseče njušku, uvo ili drugi deo tela životinje pa ih tako krvave smeštaju u kamion - kaže meštanka Kaja K.

Ljubitelji životinja snimaju mobilnim i postavljaju na internet šintere koji patroliraju gradom noseći neizbežne sajle. Fotografije krvavih, povređenih pasa preplavile su razne sajtove, a apeli snimatelja ostaju bez odziva. Mnogi meštani kontaktirali su s novinarima tvrdeći da se psi do uspavljivanja čuvaju dva, tri dana bez vode i hrane, ali o tome nema konkretnih dokaza.
Glumac Miloš Đuričić, čije je udruženje ljubitelja pasa „Beta“ u osnivanju, kaže da je po njegovim saznanjima zabranjen prilazak zaječarskoj kafileriji.
- Niko ne može da uđe i vidi šta se tamo dešava, a upoznat sam sa slučajevima da su protiv meštana koji su došli blizu mesta gde se čuvaju psi podignute krivične prijave. U kafileriji postoje tri boksa za čuvanje pasa, u koje u normalnim uslovima može stati desetak životinja. U boksove se smešta i do 70 pasa. Pokušaćemo sa lokalnom samoupravom da pronađemo rešenje, ali to možemo da uradimo tek nakon 20. januara iduće godine jer su nadležni do tada proglasili besnilo - kaže Đuričić.
Pre samo nedelju dana javnost je bila šokirana video-snimkom „Zlostavljanje pasa Zaječar“, na društvenoj mreži „fejsbuk“, na kome se jasno vide šinteri kako jednog psa nasilno ubacuju u kamion, a drugog dave žicom. Svedok koji je to sve video tvrdio je da je bio izbezumljen prizorom psa koji je krkljao, razgoračenih očiju, dok mu je na usta liptala krv.
- Dok su ga tako davili, drugi šinter je prišao psu otpozadi i uhvatio ga za leđa, a onda je njegov kolega koji je držao ta klešta sa žicom kojom ga je davio, podigao psa da ga ubace u kamion. Glava i vrat su mu bili uvrnuti i tada mi nije baš delovao kao da je živ - pričao je zgroženo očevidac.

Automobilom vukla psa

Protiv Vesne S.(32) iz Požarevca policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično delo mučenja i ubijanja životinja. Policija je tereti da je psa mešanca vezala lancima za vučnu kuku putničkog vozila i vukla ga kroz više ulica u centru Požarevca. Građani koji su to videli slučaj su prijavili policiji, koja je psa pronašla vezanog za ogradu. Veterinari su utvrdili da pas ima povrede kože i prednjih nogu i da mu nedostaju delovi kože. Nakon ukazane pomoći, životinja je zbrinuta u prihvatilištu za pse i mačke u Požarevcu. Na pitanje policije zašto je mučila psa, Vesna, koja je inače zdravstveni radnik, nije želela da odgovori, već se branila ćutanjem.

Keruša Mila

Svima je dobro poznat slučaj monstruoznog sakaćenja keruše Mile u beogradskom naselju Medaković. Stanari zgrade najbliže parkingu na kojem je, prema proceni veterinara, osakaćeni pas ležao više od nedelju dana, sumnjali su na svog komšiju, koji je, kako su naveli, „sposoban da uradi tako nešto“.
- Viđali smo ga kako juri pse i one koje je uspeo da uhvati je čak nosio na ramenu i bacao u vazduh, posle bi ih uzeo za šape i vukao po ulici.

Izvor: Dnevni list "Alo", 12.11.2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: