Pas spasao život zarobljenom migrantu

Mali pas spasao je život čoveku koji je pokušavao da pređe granicu sakriven u tajnoj pregradi u privremeno zaplenjenom kamionu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

16:10

Pas spasao život zarobljenom migrantu
Foto: Thinkstock / ilustracija

Sve se dogodilo kada su španski carinici zaustavili u luci Melila u severnoj Africi, i uputio vozaču da ode u čekaonicu. Bilo je očigledno da će kamion biti zadržan nekoliko dana.

Stražin pas Tango, koji je treniran da otkrije ljude koji se kriju u vozilima, počeo je da laje na deo kamiona gde se nalazio zarobljen čovek.

Kada su carinici proverili pregradu koja je bila zaključana spolja, otkrili su unutra čoveka u potpuno savijenom položaju.

Problemi sa cirkulacijom i grčenjem mišića su već bili počeli, iako je bio unutra samo nekoliko sati.

Da ga pas nije osetio, čovekbi ostao zarobljen u kamionu još nekoliko dana, što bi ga verovatno odvelo u smrt.

Policija je izjavila je ovaj dvadesetčetvorogodišnjak ilegalni imigrant iz Maroka, i da mu je medicinska pomoć odmah ukazana.

Tango je pas koji pripada španskoj civilnoj straži i koji radi na granici već pet godina. On je do sada pronašao na hiljade ljudi koji su se krili u vozilima, i koji su bili u opasnim životnim situacijama.

On je mali pas, i savršen je za potragu malih prostora, u kojima se slepi putnici uglavnom kriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: