Mastif Marta najružniji pas na svetu u 2017.

Na tradicionalnom takmičenju na kojem uglavnom dominiraju stariji, sitni i bezdlaki psi, svetski šampion je velika, ružna i otečena Marta.

Izvor: B92

Subota, 24.06.2017.

10:25

Mastif Marta najružniji pas na svetu u 2017.
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Trogodišnja ženka rase napuljski mastif od oko 56 kilograma pobedila je na 29. Svetskom takmičenju za najružnijeg psa.

Ona je od početka takmičenja bila favorit publike u Severnoj Kaliforniji, sa oklembešenom kožom, a sudije nisu ni morale da čuju njeno karakteristično hrkanje da bi joj dodelili nagradu.

"Da li znaš da si upravo pobedila na takmišenju Najružniji pas na svetu", upitao je Martu novinar En-Bi-Sija (NBC) i jedan od sudija na takmičenju Keri Sanders kada joj je postavio krunu. Pobednica je dobila 1.500 dolara, trofej i putovanje u Njujork zbog medijskih aktivnosti.

Marta je od zanemarivanja bila gotovo slepa, a posle nekoliko operacija sada može da gleda, rekla je njena vlasnica Širli Zindler.

Marta, koja je pobedila 13 pasa, jedina je životinja na ovogodišnjem takmičenju koja je prevelika da bi je držao vlasnik.

World's Ugliest Dog: This gassy Neapolitan Mastiff named Martha, via USATODAY - News Top Stories http://ift.tt/2sLRfgT

Posted by Mariya Aston on Friday, June 23, 2017

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: