Kosilica mu odsekla šape ali on stoji uspravno

Mačak Merkjuri je pronađen je u septembru prošle godine kada je imao samo četiri dana. Bio je napušten, a čak ni oči nije uspeo da otvori.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2014.

20:52

Default images

On je po svemu sudeći posebna maca. Herojski je uspeo da preživi nesreću na kakvu je teško i pomisliti. Kosilica mu je odsekla obe prednje šape.

Bivši vlasnik ga navodno nije video kada se sakrio u visokoj travi. Nakon toga nije znao šta bi s njim pa ga je naprosto ostavio da ugine.

Pronašli su ga i zbrinuli njegovi novi vlasnici. Odneli su ga kod veterinara, koji je uspeo da mu spase život, a vlasnici su dobili svog novog mezimca.
Foto: facebook.com/raisingmercury
Mislili su da ga udome u neku porodicu, ali su shvatili da od Merkjurija ne mogu tek tako da se razdvoje i zadržali su ga sve do današnjeg-dana.

"Hranili smo ga po ceo dan, čistili smo mu rane nekoliko puta dnevno sve dok se nisu zatvorile", kaže porodica na Fejsbuk stranici na kojoj sve zainteresovane redovno obaveštavaju o Merkjurijevim aktivnostima.

Mali mačak se, uprkos hendikepu, odlično snalazi u prostoru. S obzirom na nedostatak prednjih šapica, snažno su mu se razvile zadnje šape, pa mu je stajanje na njima najmanji problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: