"Seksualne neuroze naših roditelja" ponovo u NP

Predstava "Seksualne neuroze naših roditelja", u režiji Tatjane Mandić Rigonat, doživeće ponovno izvođenje u izmenjenoj postavi, 28. februara na sceni "Raša Plaović" u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.02.2015.

15:04

Default images
narodnopozoriste.co.rs

Tekst za predstavu napisao je Lukas Berfus, a za režiju i izbor muzike bila je zadužena Tatjana Mandić Rigonat.

Lukas Berfus se u svom delu oslanja na tekovine psihoanalize, u okviru kojih pronalazi usku vezu između neurotičnog tipa ličnosti i seksualne represije. Tatjana Rigonat, s druge strane, ovo delo čita kao "savremeni moralitet" - neurozu uzdiže na nivo društvene zajednice i kao takvu izučava je u odnosu na pojedinca koji se primorava da joj se prilagodi.

Prema njenim rečima, ova drama, kao i prethodne ruske drame na kojima je radila, još jedan je izraz bunta i nezadovoljstva. Dramatugiju potpisuje Maja Pelević, a scenografiju Aleksandar Denić, dok je za kostime zadužena Milena Jevtić Ničeva Kostić.

Glumačku podelu čine Igor Đorđević, Vanja Milačić, Zoran Ćosić, Bojan Krivokapić, Branko Cvejić i Dobrila Stojnić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: