Nedelja norveške književnosti u Srbiji

Srpski PEN centar organizuje Nedelju norveške književnosti od 8. do 11. decembra u Beogradu, Novom Sadu i Požarevcu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2015.

19:43

Default images

Ključni cilj programa Nedelja norveške književnosti jeste predstavljanje najvažnijih dela norveške literature koji su na srpski jezik prevedeni u poslednjih pet godina, kao i razgovor o tematskim, poetičkim i saznajnim iskustvima savremene norveške književnosti.

U programima Nedelje norveške književnosti učestvuju norveški autori Eugen Šuljgin, Kirsti Blom i Laš Svensen, prevodioci norveške književnosti u Srbiji, profesori skandinavistike, književni kritičari, kao i poznati srpski pisci.

Program Nedelja norveške književnosti podrazumeva književne večeri, čitanja, razgovore, panel diskusiju o prevodjenju norveških dela u Srbiji, kao i susret norveških pisaca sa studentima skandinavistike na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Norveški pisci će tokom boravka u Beogradu posetiti više kulturnih i obrazovnih institucija, i imati više susreta sa medijima.

Srpski PEN centar je program Nedelja strane književnosti pokrenuo pre dve godine. Prošle godine zemlja u fokusu bila je Ukrajina, a programi su bili veoma posećeni i sa odličnim odjekom u medijima.

foto: flickr.com/gruntzooki

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: