Novi roman Tonija Parsonsa u knjižarama 9. jula

Novi triler Tonija Parsonsa "Stari grobovi" u prodaji će se pojaviti u četvrtak 9. jula u izdanju Lagune.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

15:00

Default images

Autor neponovljivih porodičnih priča, ispunjenih melanholijom, svim gorkim i slatkim ukusima života, iznenadio je čitalačku publiku kada je rešio da okrene novi list i zadje u sferu eksplozivnih krimića.

Prvi roman kriminalističkog serijala "Jedan po jedan" gde je glavni junak detektiv Maks Vulf Laguna je objavila prošle godine, a sada je romanom "Stari grobovi" Parsons dokazao da za njegovo pero prepreke ne postoje.

Prvog dana nove godine članovi imućne porodice ubijeni su u bogataškom, dobro čuvanom naselju na severu Londona, a njihovo najmlađe dete je oteto.

Oružje ubistva, pištolj kojim se stoka omamljuje pre klanja, odvodi detektiva Maksa Vulfa u prašnjavi ugao Crnog muzeja Skotland Jarda posvećen ubici koji je još pre trideset godina prozvan Klaničar.

No, Klaničar je odrobijao svoje, sada je star i umire, međutim pitanja ostaju otvorena da li se zaista vratio u igru, da li je ubistvo te srećne porodice bilo besmisleni izliv gneva, izopačena počast imitatora ili naručeni zločin smišljen da okrivi samrtnika.

Maks zna samo da mora pronaći nestalo dete i zaustaviti ubicu pre nego što uništi još jednu nedužnu porodicu - ili dok ne nađe put do vrata njegovog doma.

Parsons će o detektivu Vulfu napisati još knjiga, a treći roman iz tog serijala u izdanju Lagune pojaviće se 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: