Kit Ričards piše knjigu za decu

Legendarni gitarista Roling Stonsa Kit Ričards 9. septembra objaviće knjigu za decu "Gas i ja: priča o mom dedi i mojoj prvoj gitari" (Gus and Me: The Story of My Granddad and My First Guitar), inspiriranu odnosom između 70-godišnjeg rokera i njegovog dede, takođe muzičara.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2014.

09:45

Default images

Inspiracija za knjigu potekla je iz priče objavljene u Ričardsovoj autobiografiji "Život" (Life, 2010.) u kojoj opisuje kako ga je njegov deda Tiodor Augustus Dupri, koji je svirao u jazz bendu, i inspirisao da da počne da se bavi muzikom, piše magazin "Rolling Stone".

"Upravo sam peti put u životu postao deda, tako da znam o čemu pričam. Veza između unučadi i baka i dedova je jedinstvena i treba je ceniti, a ovo je priča o tim magičnim trenucima. Možda ću i ja biti tako veliki deda kao što je Gas bio meni," rekao je Ričards.

Na knjizi je sarađivao sa svojom kćerkom, umetnicom Teodorom Ričards. 28-godišnja Teodora, koja je dobila svoje ime po dedi, ilustrovala je knjigu, a u njoj su i fotografije iz Ričardsove porodične kolekcije.

"Kada sam saznala da žele da budem deo projekta, instinkt mi je odmah rekao da pristanem na to, i srećna sam to učinila. Mogućnost da istražim odnos svog tate s njegovim dedom bio je poklon sam za sebe," rekla je Teodora koja je studirala umetnost na njujorškoj "Academy of Art" i "School of Visual Arts".

Inspiraciju za slike za knjigu dobila je putujući u očev rodni dom u Dartfordu gde je gledajući albume našla fotografije svog oca kao deteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: