Comic Con - raj za "gikove" (Foto)

Legendarni "Comic Con" u San Dijegu otvorio je sinoć vrata za više od sto hiljada ljubitelja naučne i svake druge fantastike, stripova, video igara, SF serija i svega što se uklapa u ono što bi mnogi nazvali "gik" kulturom...

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2013.

14:55

Default images

Iako je za neke taj pojam uvredljiv, mnogi posetioci "Comic Cona" sa ponosom nose titulu "gika".
Foto: Beta, AP
Oni se svake godine se okupljaju u San Dijegu gde imaju priliku da odgledaju specijalne projekcije, najave za filmove i serije, trguju igračkama i vrednim suvenirima i upoznaju brojne velike zvezde koje, takođe sa uživanjem dolaze na četvordnevni festival.
Foto: Beta, AP
"Comic Con" je otvoren tradicionalnom uvodnom večeri koja je rezervisana rsamo za zvanice i novinare, a od četvrtka do nedelje će biti održane na desetine panela, radionica, intervjua, projekcija i predstavljanja filmova, serija i video igara...
Foto: Beta, AP
Prvog dana će između ostalih govoriti Robert Kirkman, kreator serijala "Walking Dead", crtač Džo Kesada, aktuelni Doktor Hu Met Smit, kao i gitarista Sleš.
Foto: Beta, AP
U petak Nintendo predstavlja nove igre za Wii-U, kao i novu Zeldu za 3DS, glumci iz novog serijala Nindža kornjača (Nickelodeon) davaće izjave, a govoriće i ljudi koji stoje iza nastavka filma 300...
Foto: Beta, AP
U subotu će govoriti glumci iz Kick-Assa, kao i glavni producent filmskog odeljka Marvela Kevin Fejg i drugi.
Foto: Beta, AP
U nedelju će o radu legendarnog Džeka Kirbija govoriti kultni pisac Nil Gejmen i stripski scenarista Toni Izabela, autori novog Lego brenda "Chima", kao i dobitnik Ajznerove nagrade Majk Norton.
Foto: Beta, AP
Osim poznatih panelista, u San Dijegu će radionice držati i stručnjaci koji su više "iza kulisa", pa će se govoriti o tehnikama crtanja, režije, montaže, produkcije, ali i o religiji u delima moderne kulture, kao i o upoterbi SF-a kao nastavnog sredstva. Neizostavni deo "Comic Cona" je svakako i oblačenje najrazličitijih kostima, pa ovih dana u San Dijegu nije ništa neobično videti Supermena, Nindža kornjače, razne robote i neizostavne zombije.
U filmsko-serijskom delu najviše pažnje biće posvećeno ekranizaciji knjige "Ender's Game", kao i o finišu popularne serije "Breaking Bad".
Foto: Beta, AP
Pažnju će svakako privući novo okupljanje ekipe "Dosijea X", koji proslavlja 20. godišnjicu.

Na jednom mestu ponovo Molder i Skali, zajedno sa kreatorima serije i najuspešnijim scenaristima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: