Gde će biti Biblioteka Patrijaršije

Ministarstvo kulture podržalo je inicijativu Sinoda SPC, da na mestu nekadašnje Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu, koja je stradala u šestoaprilskom bombardovanju, bude sagrađena Biblioteka srpske Patrijaršije.

Kultura

Izvor: Izvor: Novosti/D. B. M.

Petak, 22.03.2013.

09:20

Default images

U saopštenju Ministarstva kulture, a koje prenose Novosti, istaknuto je da su temelji patrijaršijske biblioteke postavljeni još u osvit 13. veka, u manastiru Hilandaru, dok u institucionalnom smislu postoji od 1706. godine.

U Ministarstvu podsećaju da je pored Narodne biblioteke bila i zgrada Zadužbine episkopa Nikanora Ružičića, koja je porušena u bombardovanju i dodaju da će novo zdanje, predstavljati i jedno od kulturnih središta Beograda i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: