Raspisan konkurs za Salon stripa

Organizatori Međunarodnog salona stripa raspisali su konkurs za učešće na 10. izdanju manifestacije, a rok za slanje radova je 20. avgust.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 25.05.2012.

12:22

Default images

U propozicijama je navedeno da pravo učešća imaju autori svih uzrasta i da rad može biti delo jednog ili više autora, a odabir teme, žanra i autorski pristup potpuno su slobodni.

Ne isključuje se mogućnost prihvatanja rada sa strip tematikom u drugim medijima: reljef, skulptura, instalacija, objekat...

Tekst u stripu mora biti na jednom od jezika naroda bivših jugoslovenskih republika ili engleskom jeziku.

Uz rad je obavezno poslati prijavu za konkurs.

Radove treba poslati na adresu: SKC, Srećna galerija, Međunarodni salon stripa, Kralja Milana 48, 11000 Beograd, Srbija.

Žiri će od pristiglih radova napraviti izbor za veliku izložbu i dodeliti Gran pri Salona - novčani iznos od 1.000 evra i nagrade za najbolje ostvarenje u domenu klasičnog strip jezika, najbolje ostvarenje u domenu alternativnog strip jezika, za najbolji scenario (ideju), najbolji crtež i Specijalnu nagradu žirija za inovaciju.

Takmičari do 15 godina starosti sa svojim radovima konkurišu za nagradu "Mladi lav" i specijalne nagrade žirija za najbolju ideju, zreo i maštovit izraz, za najmlađeg učesnika.

Biće dodeljene i nagrade prijatelja i sponzora salona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: