I dalje zbrka oko “Borine nedelje“

Ni posle zakazane rasprave u Opštinskom sudu u Vranju 6. aprila, nije poznato "čija" je tradicionalna kulturna manifestacuja “Borina nedelja“ i ko će ubuduće da dodeljuje prestižnu književnu nagradu “Bora Stanković“.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 07.04.2011.

07:58

Default images

Pošto je sud zatražio dodatne informacije i podatke o manifestaciji i nagradi, rasprava je odložena za 9. maj, kada se očekuje i odluka o tome "čija" je tadicionalna mafestacija nazvana po našem čuvenom piscu i nagrada koja je prati.

Utvrđivanje "vlasnika" imena manifestacije „Borina nedelja“ i književne nagrade “Bora Stanković“, pred Opštinskim sudom u Vranju, pokrenuli su Književna zajednica, “Bora Stanković“ i njen urednik Miroslav Cera Mihailović, kojima je grad aprila prošle godine oduzeo sva prava na manifestaciju i nagradu.

U Vranju su prošle nedelje održane dve manifestacije 45. “Borine nedelje“. Jedna koju od ove godine organizuje grad Vranje i druga koju organizuje Književna zajednica “Bora Stanković“.

Dodeljene su i dve 20. jubilarene književne nagrade “Bora Stanković“. Grad Vranje svoju nagradu je dodelio beogradskom piscu Veselinu Markoviću za roman “Mi različiti“, a Književna zajednica piscu Vladimiru Matijeviću za roman “Vrlo malo svetlosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: