Carlos Santana u Beogradskoj areni

Čuveni meksičko-američki gitarista Carlos Santana, održaće koncert u Beogradskoj areni 6. jula u 21.00 sat.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 03.02.2011.

12:39

Default images

Santana će nastupiti u Beogradu povodom promocije svog poslednjeg albuma Guitar Heaven: The Greatest Guitar Clasics Of All Time objavljenog u septembru prošle godine.

Spajajući rok, salsu i džez, Santana je sa svojim bendom postao popularan zahvaljujući jednom od najupečatljivijih nastupa na čuvenom "Woodstock" festivalu 1969. godine a posebno pesmi "Soul Sacrifice" objavljenoj na živom albumu sa tog festivala.

Prvi album "Santana" (1969) sa hitom "Evil Ways" prodat je u četiri miliona primeraka, ali je komercijalni uspeh posle nekoliko izdanja početkom 1970-ih godina počeo da bledi nakon odluke ovog gitariste da se više usmeri ka džezu.

Uprkos stalnim pohvalama kritike i uspešnog pojavljivanja na događaju "Live Aid" (1985), Santana je povratio raniji komercijalni potencijal tek sa albumom "Supernatural" (1999), sarađujući u singlu "Smooth" sa pevačem Robom Tomasom (Thomas) iz benda "Matchbox Twenty", i u "Maria, Maria" sa r'n'b duom "Product G&B".

Santana je član Rokenrol kuće slavnih, prodao je preko 90 miliona ploča i nastupio je pred više od 100 miliona ljudi. Osvojio je deset nagrada Grammy, uključujući rekordnih devet za trideset šesti album "Supernatural" (1999.). Album je do sada prodat u više od 25 miliona primeraka i osvojio je nagrade - album godine i pesma godine za singl "Smooth".

Ugledni muzički časopis "Rollingstone" proglasio je Santanu za 15. na listi "100 najvećih gitarista svih vremena".

Ulaznice po ceni od 3.100, 3.500, 3.900, 4.500 i 4.900 dinara mogu se naći na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, Ušće“ Shopping centar, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Gigstix kao i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs. Za članove fan kluba prodaja počinje od sutra, 4. februara i trajaće do 7. februara. Regularna prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 7. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: