Posle 17 godina: Kultni MTV Unplugged se vraća na male ekrane

Kultni serijal muzičkih emisija MTV Unplugged, koji je na kanalu televizije MTV emitovan u periodu od 1989. do 2000. godine, biće ponovo na malim ekranima.

Izvor: Metro.co.uk
Podeli
Printscreen YouTube/NirvanaVEVO
Printscreen YouTube/NirvanaVEVO

U jednom od najpopularnijih programa te televizije ikada poznati bendovi i muzičari svirali su "ogoljene" verzije svojih hitova, kao i obrade pesama drugih poznatih muzičara.

Najpopularnije emisije bile su one u kojima su gostovali Nil Jang, Brus Springstin, Perl džem i Nirvana.

Nastup Kurta Kobejna i njegovog benda, pretočen u jedan od najprodavanijih rok albuma ikada, i danas se smatra jednim od najboljih nastupa četvorke iz Sijetla.

Kako navodi Verajeti, u prvoj emisiji koja bi trebalo da bude emtiovana 8. septembra, najverovatnije će gostovati Šon Mendez, koji je nedavno sarađivao sa Edom Širanom.

"Ljudi dolaze na moje koncerte ne znajući šta mogu da očekuju, a odlaze sa osećajem da su iskusili pravu pop - rok svirku. Mi sviramo 100 odsto vremena. Uzbudljivo je sve to snimiti i tako predstaviti ljudima", kaže Mendez.

Muzika

Predstavljena monografija o Fakultetu muzičke umetnosti

“U ovoj knjizi se nalaze veoma uzbudljive priče o simfonijskom orkestru i mešovitom horu koji su imali veliki uspeh pod upravom slavnih dirigenata", rekao je Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti, na promociji Monografije "80 godina Fakulteta muzičke umetnosti", održanoj večeras u Kolarcu.

Muzika utorak 21.11. 20:00 Komentara: 0

Mariza dobila priznanje koledža Berkli

Svetska zvezda fado muzike Mariza, koju očekuje koncert 7. decembra u beogradskom Sava centru, upravo je završila uspešnu severnoameričku turneju, gde je primila prestižno priznanje muzičkog koledža Berkli - "Berklee’s Master of Mediterranean Music Award".

Muzika petak 17.11. 15:45 Komentara: 5
strana 1 od 1270 idi na stranu