"Ljubav": Novi singl Aleksandre Kovač i Marka Tolje

Aleksandra Kovač objavila je novi singl, romantičnu pesmu "Ljubav" koju je napisala i orkestrirala, a koju izvodi u duetu sa hrvatskim pevačem Markom Toljom.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

09:05

Duetska pesma "Ljubav" je ujedno i prva pesma sa Aleksandrinog novog albuma na kome će se naći pesme koje je tokom poslednjih petnaest godina napisala za druge pevače (Nina Badrić, Goran Karan, Boris Novković, Jacques Houdek... ) ali ovaj put u njenom izvođenju. Zvuk koji će dominirati na ovom albumu nastavlja tradiciju bogatih orkestarskih aranžmana koji su mogli da se čuju u njenim pesmama "Idemo dalje", "Jedna žena", i "U šaci me imaš". Aleksandra je i režirala spot za pesmu "Ljubav", u produkciji video kuće RAprodukcija.
"Dugo već želim da snimim duet sa pevačem sa naših prostora. Kada sam čula Marka uživo na RetrOpatijskom festivalu, gde smo prošle godine zajedno nastupali, znala sam da je to pevač koji odgovara mom senzibilitetu i koji svojim upečatljivim glasom može da prenese najtananije emocije. Nakon samo nedelju dana bili smo u MPA studiju, u Zagrebu, gde inače održavam redovno svoje vokalne seminare 'Pevajte sa Aleksandrom!'. Tu smo snimili vokale, a onda sam se posvetila orkestraciji i aranžiranju u Beogradu. Posebno mi je drago i meni lično značajno što sam na ovoj numeri uspela da okupim neke od naših najtalentovanijih klasičnih muzičara, kao što su flautistkinja Ana Tanasijević, violinistkinje Miljana Popović Materni i Jelena Dragnić, i violista Ljubomir Milanović. Za zvuk i muzičku produkciju je kao i do sada bio zadužen jedan od najboljih regionalnih muzičkih producenata, Roman Goršek.

Ponosna sam što i dalje postoje ljudi koji stvaraju muziku i umetnost koja ima smisao i daju nadu da može i drugačije. Nadam se da će iskrene emocije ove pesme pronaći put do svih onih koji žive za ljubav i kojima je ona potrebna", izjavila je Aleksandra.
Marko o saradnji kaže: "Beskrajno sam srećan što mogu biti dio ovako lepe pesme i priče. Aleksandrin rad sam pratio i ranije i bio sam iznenađen i ponosan kada me je pozvala da s njom otpevam ovu divnu pesmu. Divan je osećaj kada sasvim spontano naletiš na nekoga ko ima isti muzički senzibilitet i poglede na umetnost kao ti. Po tom pitanju smo Aleksandra i ja u potpunosti na istoj talasnoj dužini i savršen smo primer da u muzici ne postoje ni granice ni godine ni zadate norme koje nam trendovi nalažu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: