Ponovo radi bioskop u Filharmoniji

Beogradska filharmonija obeležava Novu godinu po Julijanskom kalendaru izvodeći muzičke partiture iz najpoznatijih filmova domaće kinematografije,16. januara (Kolarac, 20h).

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.01.2014.

19:13

Default images

Filharmonija će dočarati bioskop u koncertnoj dvorani. Umesto celuloidne trake publika će moći da „sluša“ svoje omiljene domaće filmove i tako se priseti antologijskih scena iz „Otpisanih“, „Maratonaca“, „Balkan ekspresa“, „Nacionalne klase“, „Petrijinog venca“ i mnogih drugih kultnih dela.

Ovu „muzičku sinemaniju“ predvodiće mladi Vladimir Kulenović, rezidencijalni dirigent Beogradske filharmonije. Kulenović je dirigent koji gradi izuzetno uspešnu karujeru u SAD-u.

"Najveće zadovoljstvo i jedinstvena čast mi je da započnem ovu godinu sa svojim najdražim kolegama na svetu - muzičarima Beogradske filharmonije! Repertoar ovog koncerta obuhvata izbor iz filmova koji su nam svima mnogo značili dok smo odrastali, a za mene ima posebnu, nostalgičnu lepotu. Filmska umetnost je imala veliki udeo u mom razvitku i kao čoveka i umetnika. Raduje me da taj afinitet mogu da podelim sa muzičarima Beogradske filharmonije i voljenom publikom kroz naš zajednički muzički jezik", kaže Kulenović.

Na najcitiranije pitanje iz srpskih filmova „Da li si ti muzičar?“ - Beogradska filharmonija će na ovom koncertu znati pravi odgovor! Muzičke partiture srpske kinematografije - jednog od najblistavijeg simbola domaće proizvodnje, učinile su filmove neprolaznima a dela koja će izvesti Filharmonija potpisuju kompozitori Zoran Simjanović, Voki Kostić, Mića Marković, Danilo Danilović kao i popularni Manjifiko.

Poslednji koncert iz ciklusa Nove godine zakazan je za 30. januar kada se obeležava Kineska Nova godina koncertom koji će predvoditi šef – dirigent Muhaj Tang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: