Dubioza kolektiv: "Kažu" na B92

Popularna grupa Dubioza kolektiv predstavlja novi singl pod nazivom “Kažu” na radiju i sajtu B92. Dubioza ovom pesmom najavljuje šesti studijski album.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

12:19

Default images

“Pesma ‘Kažu’ je inspirisana opšte prihvaćenim ‘istinama’ kojima smo svakodnevno bombardovani putem medija, reklama, komšiluka i bliže i dalje rodbine. Te ‘istine’ su najčešće zasnovane na neproverenim informacijama i glasinama i imaju malo ili nimalo uporišta u stvarnim činjenicama."

"Pomoću magične reči ‘kažu’ se nadoknađuje nedostatak argumenata jer ono što većina (nacija, komšiluk, svet) misli je verovatno istina i od pojedinca se očekuje da uradi ono što ta većina kaže. Kažu da je prvi singl sa albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu tako da još ne znamo na koji će mlin voda okrenuti”, navode članovi benda. Apsurdistan” biće objavljen 15. aprila na njihovoj zvaničnoj veb stranici, gde će biti dostupan za besplatno preuzimanje, dok će CD izdanje albuma u Srbiji objaviti Multimedia music.

Televizijska premijera animiranog spota za singl “Kažu” zakazana je za 1. april na regionalnom MTV kanalu. Na realizaciji video spota radili su animator Toni Huml i crtač Filip Andronik

Dubioza će i ovog leta nastaviti bogatu koncertnu sezonu, a potvrđeni su nastupi na “Sziget” festivalu u Mađarskoj, “Schengenfestu” u Sloveniji, “Love festu” u Vrnjačkoj Banji, Festivalu Bažant Pohoda u Slovačkoj i Festivalu “Rencontres et Racines” u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: