Ejmin novi album uskoro u prodaji?

Nezavršeni treći studijski album tragično preminule britanske pevačice Ejmi Vajnhaus najverovatnije će biti objavljen, preneli su u ponedeljak londonski mediji. Nove pesme uglavnom su na nivou demo snimaka, ali "Dejli Telegraf" saznaje da ima "dosta materijala".

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 25.07.2011.

10:50

Default images

"Izvesno je da će njena smrt povećati njenu reputacija i da će se objaviti treći album", rekao je glavni i odgovorni urednik magazina "MOJO" Fil Aleksander.

Ipak, roditelji Vajnhausove, Mič i Dženis, imaće presudnu reč o tome da li će materijal sa novog albuma biti objavljen ili neće. Pop zvzda je tokom protekle dve godine radila na novom albumu sa starim producentom Salaamom Remijem. Poslednju pesmu Vajnhausova je snimila tokom marta - i to duet sa Tonijem Benetom, koji će se naći na njegovom novom albumu, koji će biti u prodaji od 20. septembra.

Drugi i (za sada) poslednji album Ejmi Vajnhaus - "Back to Black" - iz 2006. godine je iste večeri - posle vesti o njenoj tragičnoj smrti - skočio na prvo mesto najprodavanijih albuma na listi iTunesa. Prodaja je porasla za 37 odsto od subote do nedelje, a očekuje se da će se taj trend nastaviti. "Back to Black" izbacio je s prvog mesta iTunesove top liste albuma britansku pevačicu Adel.

Porast prodaje podseća na slucaj Majkla Džeksona čiji su singlovi i albumi dospeli na prva mesta svetskih top lista posle njegove smrti. Džeksonovo bogatstvo poraslo je za 310 miliona dolara zahvaljujuci prodaji albuma i ostalih izdanja nakon što je autor "Thrillera" umro pre dve godine.

"Back to Black" je svojevremeno bio na vrhu lista u 15 zemalja. U SAD-u je dostigao drugo mesto na Bilbordovoj listi najprodavanijih albuma i ostvario je dupli platinasti tiraž. Singl "Rehab" prodat je u više od milion primeraka. Ejmi je za "Back to Black" dobila pet Gremija i Brit nagradu.

Ejmi Vajnhaus pronađena je u subotu mrtva u svojoj kući u Kamdenu u severnom delu Londona. Brojni fanovi, prijatelji, poštovaoci i kolege tokom vikenda odavali su poslednju počast talentovanoj muzičarki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: