Whitesnake i Judas Priest u Areni

Slavni hevi metal bendovi "Judas Priest" i "Whitesnake" nastupiće zajedno 1. jula na koncertu u Beogradskoj areni, najavljeno je iz Arene, koja zajedno sa "Avalon produkcijom" organizuje ovaj dogadjaj. Oba benda su najavila celovečernje nastupe pa će tako koncert trajati više od četiri sata, a imena predgrupa će naknadno biti saopštena.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2011.

11:20

Default images

"Judas Priest", koji su 2008. godine u poslednjem trenutku otkazali koncert na Tašmajdanu zbog bolesti gitariste Glena Tiptona, nastupiće u Beogradskoj areni u okviru oproštajne turneje pod nazivom "Epitaph World Tour".

Engleski sastav od 1974. godine smatra se jednim od najuspešnijih hevi metal bendova, što su dokazali objavljivanjem nekoliko albuma "svih vremena" kao što su "British Steel" (1980), "Screaming for Vengeance" (1982) i "Painkiller" (1990), kao i hitova "Breaking the Law", "Living After Midnight" i "You've Got Another Thing Comin'".

JP oformljen 1969. godine u Birmingemu, važi za jedan od najuticajnijih hevi metal sastava, čiju karijeru je obeležilo 16 studijskih albuma i više od 40 miliona prodatih primeraka. Osvojili su Gremi nagradu, nalaze se na listi 100 najboljih muzičara svih vremena prema listi VH1 iz 2010. i drugi su najbolji metal bend na svetu prema listi MTV-a, iza "Black Sabbath".
Britanski sastav "Whitesnake" je krajem sedamdesetih godina oformio Dejvid Koverdejl (David Coverdale), bivši pevač grupe "Deep Purple", što je delimično uticalo na njihov uspeh u Engleskoj i Japanu. Posle mnogobrojnih personalnih promena, grupa 1984. objavljuje pop metal album "Slide It In", koji postiže zlatni tiraž u SAD.

Sa narednim albumom pod nazivom "Whitesnake" (1987) osvajaju Ameriku, a osim snažne balade "Is This Love", na njemu je i hit "Here I Go Again" koji je nedeljama bio na prvom mestu liste singlova. Nastavile su se cešte promene u bendu, što se negativno odrazilo na njihov uspeh, ali uprkos tome tokom više od tri decenije prodali su 70 miliona primeraka albuma.



"Whitesnake" je poslednji put nastupio u Beogradu 2006. godine na Tašmajdanu.

Cene ulaznica i datum puštanja u prodaju za ovaj hevi metal spektakl biće objavljene uskoro, naveli su iz Beogradske arene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: