Festival filmske fantastike u BG-u

Festival filmske fantastike održaće se u multipleksu Kolosej u Beogradu od 28. oktobra do 1. novembra 2010. godine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 15.10.2010.

15:03

Default images

Na Festivalu će biti prikazano 16 višestruko nagrađivanih filmova iz: Velike Britanije, Španije, Azije, Francuske, Kanade i Amerike, a na repertoaru će se naći i horor heksalogija "6 filmova za nesanicu" koje potpisuju renomirani španski reditelji horora.

Klasici žanra fantastike će biti predstavljeni sa tri kultna naslova "Ljudi mačke", "Poltergeist" i "Ostrvo doktora Moroa".

Na Festivalu će ukupno biti prikazano 25 naslova, među kojima će dominirati oni iz žanra horora, i to sa ukupno 50 projekcija.

Festival će otvoriti film "Mučenice" (Martyrs) - šokantni i brutalni film o devojci koja se dvocevkom sveti kidnaperima koji su se sadistički iživljavali nad njom pre 15 godina. Prepun scena ekstremnog nasilja - ovaj film organizatori ne preporučuje onima sa slabijim stomakom.

Uvodnu reč, na otvaranju festivala će imati najprevođeniji srpski pisac dr. Zoran Živković.

Pored filmskog programa organizatori Festivala filmske Fantastike su osmislili mnoštvo pratećih sadržaja, pa će tako posetioci imati priliku da se pretvore u zombije, monstrume i mitska bića uz pomoć Miroslava Lakobrije – renomiranog filmskog majstora specijalnih efekata i SFF makeup-a i njegovog profesionalnog tima.

Biće organizovana i razna predavanja, među ostalim i "Potpuno mega uništenje" - prezentacija o scenama destrukcije na globalnom nivou u naučnoj fantastici koju je pripremio "Photon Tide", a predavači su Relja Trajković, Ivica Milarić i Aleksandar Cocek, dok će se u video igri "Razing Storm" posetioci će takmičiti za besplatne ulaznice.

Stripovi će takođe naći svoje mesto u okviru Festivala, biće organizovana i izložba digitalnih printova "fantastičnih" i "naučnofantastičnih" ilustracija, naslovnih strana stripova fantastike i horora,a originalne radove će predstaviti i članovi strip radionice SKC-a koju vodi Vlada Vesović.

Festival će biti zatvoren velikim maskenbalom, na Noć veštica - 31. oktobra, a zatvaranje festivala je takođe rezervisano je za premijeru španskog filma "REC 2" - nagradama ovenčanog nastavka svog kultnog prethodnika - "REC".

Cena karte za sve projekcije tokom trajanja Festivala je 300 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: