Stižu novi nastavci filma "Gospodar prstenova": Dogovor je postignut

Neke stvari na ovom svetu su sigurne, a to je da će uvek biti nastavaka, prednastavaka i novih verzija omiljenih filmova, čak i kada to niko nije tražio.

Filmovi se vraćaju u Srednju zemlju, a Vorner bros i Nju lajn potpisali su ugovor o izradi novih adaptacija filmova "Gospodar prstenova" i "Hobit".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 24.02.2023.

14:50

Stižu novi nastavci filma
Foto: Profimedia

Izvršni direktor Vorner bros Diskaverija Dejvid Zaslav objavio je u četvrtak da je postignut dogovor o snimanju više filmova temeljenih na knjigama Dž. R. R. Tolkina.

Cena ugovora s Embrejser grupom, švedskom kompanijom za igre na sreću koja poseduje prava na većinu Tolkinovog sveta, tek treba da bude otkrivena.

Filmovi će se razvijati kroz Warner Brosovu producentsku kuću Nju lajn sinema, koja je producirala trilogiju redatelja Pitera Džeksona između 2001. i 2003. godine. Ti su filmovi zaradili gotovo tri milijarde dolara širom sveta, a treći deo, Povratak kralja, osvojio je 11 Oskara, uključujući i Oskara za najbolji film.

Razgovarali su i s Piterom Džeksonom

U zajedničkoj izjavi za Varajeti, Džekson i njegove dve najbliže saradnice s Gospodara prstenova, Fren Volš i Filipa Bojens, rekli su da su ih Vorner bros i Embrejser "držali u toku o novim filmovima na svakom koraku".

"Veselimo se daljem razgovoru s njima kako bismo čuli njihovu viziju franšize koja napreduje", rekli su Džekson, Volš i Bojens.

Embrejser je stekao prava na Gospodara prstenova, što uključuje filmove, igre, robu, tematske parkove i produkcije uživo, kada je kupio Midl-ert enterprajsiz 2022. godine.

"Nakon naše nedavne akvizicije Middle-earth Enterprisesa, oduševljeni smo što smo krenuli na ovo novo zajedničko putovanje s kompanijama New Line Cinema i Warner Bros Pictures, vraćajući neuporedivi svet Dž. R. R. Tolkina na veliko platno na nove i uzbudljive načine", rekao je Li Ginčard, izvršni direktor Embracer Freemodea.

"Razumemo koliko su cenjeni ovi radovi i radeći zajedno s našim partnerima u kompanijama New Line Cinem i Warner Bros Pictures planiramo poštovati prošlost, gledati u budućnost i pridržavati se najvišeg nivoa kvaliteta i proizvodnih vrednosti", dodao je.

Novi filmovi neće nužno preispitati ono što je pokrivala stara trilogija

Novi čelnici filmskog dela Warner Brosa, Majk de Luka i Pam Abdi, stoje iza novog višegodišnjeg ugovora koji će značiti da studio može razvijati igrane filmove temeljene na Tolkinovim delima Gospodar prstenova i Hobit.

De Luka i Abdi rekli su da je New Line „pokazao neviđeni skok vere“ u Tolkinov svet pre dve decenije, ali su signalizovalii da bilo koji novi filmovi neće nužno preispitati ono što su pokrivali Džeksonovi filmovi.

"Uz sav opseg i detalje koji su s ljubavlju upakovani u dve trilogije, golemi, složeni i blistavi svemir o kojem je sanjao Dž. R. R. Tolkin ostaje uglavnom neistražen", rekli su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: