Na pomolu novi "film generacije"?

Filmofili svih generacije svoje tinejdžerske dane pamte, između ostalog, i po omiljenim filmovima tog vremena. Da li će novo ostvarenje “Krive su zvezde” postati film koji će obeležiti generaciju današnjih tinejdžera?

Kultura

Izvor: Izvor: B92

Subota, 07.06.2014.

15:53

Default images

Iako Srbiju još nije zahvatila euforija zvana “Krive su zvezde” (The Fault In Our Stars), s obe strane Atlanskog okeana film Džoša Buna, snimljen prema istoimenoj knjizi mladog pisca Džona Grina izaziva sve veću pažnju.

Nakon što je trejler za film, snimljen za Holivud više nego skromnim budžetom od 12 miliona dolara, postao “najlajkovaniji” trejler na Jutjubu, film je tokom prvih dana prikazivanja u SAD zasenio znatno veće produkcije kao što su “Grdana - zla vila” sa Anđelinom Džoli i novi film Toma Kruza “Edge of Tomorrow”.

Pre nego što je film premijerno prikazan, usred nagađanja o tome ko će izvući deblji kraj na blagajnama - spektakl Toma Kruza ili drama o zaljubljenim tinejdžerima, pisac Džon Grin izjavio je kako očekuje trijumf filma “Krive su zvezde”, samo kako bi poslao poruku Holivudu.
Džon Grin (Beta/AP)
“Ne mislim da imamo realne šanse, ali mislim da bi zaista bilo kul da nadmašimo film Toma Kruza koji stiže u bioskope u isto vreme kada i naš film”, izjavio je Grin, kojeg je magazin Tajm ove godine svrstao na listu 100 najuticajnijih osoba.

“Snimanje filma ‘Krive su zvezde’ koštalo je svega 12 miliona, to je mali, mali film iz holivudske perspektive, dok je film sa Tomom Kruzom koštao 185 miliona dolara. Mislim da bismo Holivudu poslali jasnu poruku kada bismo privukli više gledalaca”, dodao je Grin a prenosi američki magazin Tajm.

Ipak, male šanse o kojima je on pričao istpostavile su se kao više nego realne, s obzirom na to da će prema procenama film “Krive su zvezde”, od premijere održane u četvrtak do kraja vikenda zaraditi 50 miliona dolara!

Oprezne procene studija Foks bile su da će film u pomenutom period zaraditi najviše 48 miliona dolara, ali filmska biblija Varajeti nagoveštava mnogo veću zaradu.

Kome su krive zvezde?

Krive su zvezde (Beta/AP)
I domaća publika nedelju dana nakon američke, imaće priliku da proveri o kakvom je filmu reč. Emotivna i dirljiva ljubavna priča “Krive su zvezde” premijerno stiže na veliko platno bioskopa Cineplexx Ušće Shopping Center 11. juna u 20h. Filmsko osvarenje publika širom zemlje biće u prilici da vidi od 12. juna!

Mladi američki reditelj Džoš Bun prikazuje u filmu “Krive su zvezde” pravu ljubav dvoje mladih koji prihvataju jedno drugo u neverovatnim fizičkim i emotivnim iskušenjima. Glavne uloge igraju holivudske zvezde u usponu Šejlin Vudli i Ansel Elgort.

Hejzel (Šejlin Vudli) i Gasa (Ansel Elgort) spaja sličan opor smisao za humor, prezir prema konvecionalnom i ljubav koja ih odvodi na nezaboravno putovanje. Kako oboje boluju od teške bolesti, polaznici su grupe za podršku obolelima od raka. Njihov odnos je poseban i čudesan i zbog načina i mesta na kome su se upoznali.

Knjiga koja je rasplakala svet je izdata i na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće “Urban Reads”.
Krive su zvezde (Beta/AP)
U susret filmu, distributer MegaCom Film organizovao je nagradni konkurs koji traje sve do 10. juna. Podrebno je da izaberete jedan od citata iz filma “Krive su zvezde” koji vas najviše inspiriše, ili ima veze sa vašim životom. U ponudi su:

- Ne možeš da biraš hoćeš li biti povređen na ovom svetu, ali možeš ponešto da odlučiš o tome ko će te povrediti.
- Ja sam se zaljubila onako kako se i u san tone: isprva polako, a onda odjednom.
- Život ne mora biti savršen da bi ljubav bila izuzetna.
- Zahvalna sam na našem malom beskraju.
- Želim da ostavim trag.
- Okej? Okej.


Potom kreirajte razglednicu, filmski poster, bedž, majicu, duksericu, patike, ili bilo šta slično tako što ćete upotrebiti jedan od citata. Možete da kreirate i grafit, ili crtež, i pošaljete fotografiju. Radove treba poslati na adresu krivesuzvezde@mcf.rs do 10. juna u 17h. Nije dozvoljeno koristiti originalne vizuelne elemente filma (fotografije, zvanični poster, zvanični font). Sve informacije o konkursu možete pronaći OVDE.

Tri najkreativnija rada osvojiće specijalni poklon “Krive su zvezde”, koji čine: Converse paket, knjiga po izboru iz izdanja kuće “Urban Reads”, i dve ulaznice za premijeru filma “Krive su zvezde”. Žiri čini umetnički tim dizajn studija Ivan Aran. Imena nagrađenih autora/ki biće objavljena 11. juna u 12h na FB MCFSrbija i FB urbanreads.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: