"Gotam": Svet pre dolaska Betmena

Televizija Foks je odobrila snimanje posebne serije o Gotam Sitiju, koja će se baviti događajima pre nego što je glavna vest u njemu postalo to koga je od kriminilaca Betmen sprečio u svojim mračnim namerama.

Kultura

Izvor: Izvor: NME, Rolling Stone

Četvrtak, 26.09.2013.

17:13

Default images

I pre pojave Betmena Gotam Siti je bio mesto u kome su se odvijale mnogobrojne kriminalne aktivnosti i u kome se policijski komesar Džejms Gordon tome više ili manje uspešno suprotstavljao. On će sada biti lik oko koga će se fokusirati priča o rodnom mestu Betmena u seriji "Gotam", a proizvodnje serije se prihvatila televizija Foks.

Informacije koje su stigle iz dobro obaveštenih televizijskih krugova pominju da će se priča fokusirati na Gordonovu karijeru i da se u njoj Betmen neće pojavljivati, a Foks je već angažovao Bruna Helera (Mentalista) koji će biti scenarista i izvršni producent nove serije.

Serija "Gotam" i za sada još bezimena komedija u kojoj igraju Tina Fej, Mat Habard i Robert Karlok su jedine 2 serije koje je za prikazivanje Foks odobrio u sezoni 2014-2015.

Dobro obavešteni izvori su saopštili da će se u seriji "Gotam" pojaviti mnogi poznati zlikovci iz filmskog serijala, a još uvek nije poznato ko će glumiti u seriji. U filmskoj trilogij Kristofera Nolana "Mračni vitez" Džejmsa Gordona je tumačio glumac Geri Oldman.

Lik detektiva Džejmsa Gordona se u strip verziji prvi put pojavio 1939. godine, a u televizijskom klasiku šezdesetih ga je glumio NIl Hamilton, pre nego što je ulogu preuzeo Pet Hingl u filmovima koji su snimani između 1989. i 1995. godine, sve dok ulogu Gordona reditelj Kriostofer Nolan nije poverio Geriju Oldmanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: