Kapor: Kako je bilo snimati Bonda?

Novi film o Džejmsu Bondu stiže u domaće bioskope za nedelju dana. Ovoga puta tajni agent 007 će među protivnicima imati i jednog Srbina!

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2012.

19:34

Default images

Naime, glumac koji tumači lik jednog od glavnih negativaca je iz Beograda. Njegovo ime je Milorad Kapor i, iako je domaćoj javnosti poznat kao novosadski pozorišni glumac, za B92 ekskluzivno govori, kako je bilo snimati jedan od najskupljih holivudskih blokbastera.

"Ja igram kapetana broda, jednog pristojnog momka koji želi da eliminiše Džejms Bonda", kaže Kapor.

On nam je otkrio i kako je došao do uloge koja mu je omogućila da stane rame uz tame sa Danijelom Krejgom i Havijerom Bardemom.

"Tu ulogu koju ja igram može da igra samo onaj ko navija za Partizan i ko je završio Mašinski fakultet. Ja sam ispunjavao ta dva osnovna uslova a posle si mogao da pokažeš i neki talenat za glumu i to je bilo dovoljno", našalio se on i dodao da je učestvovao na kastingu u Engleskoj.

Ulogu je dobio samo on, a to je podrazumevalo i posebne pripreme. Pre svega one fizičke. Akcione scene su uvežbali na treninzima nedelju dana pre početka snimanja.

"Ja sam došao onako u trenerci i majici a ispred mene tri Modesti Blejza, dva Brus Lija, četiri Muhameda Alija i dva Čak Norisa. I onda rad sa njima u fizičkoj pripremi tela za ono što se očekuje u filmu, a u filmu je bila jedna vrlo složena borba sa Daniejlom Krejgom. Onda su specijalno pripremali njega za mene da se ne bi ispovređivali i onda kada smo bili apsolutno spremni i onda su nas pustili jedni na druge", kaže Kapor.

Pre beogradske premijere Kapor odlazi na onu londonsku, a na kraju nismo mogli da zaobićemo ona tri ključna pitanja:

* Omiljeni Bond?

Sada mi je Danijel Krejg.

*Bondova devojka?

Sada Baroniz Marlon.

* Negativac?

Ako nije Havijer Bardem, i ako nisam ja onda Ralje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: