Uručene nagrade Filmskih susreta

Glumac Ljubomir Bandović nagrađen je za uloge u filmovima "Sestre" i "Neprijatelj" za najbolje glumačko ostvarenje na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

Kultura

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 25.08.2011.

22:21

Default images

Nagrada "Grand pri Naisa" Bandoviću je uručena na svečanom zatvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

Nagradu za nabolju žensku ulogu na festivalu "Carica Teodora" dobila je Ivana Vuković za ulogu u filmu "Sestre", dok je njen kolega Miloš Biković dobio nagradu za najbolju mušku ulogu Car Konstantin, za ulogu u filmu "Montevideo bog te video".

O nagradama je odlučivao tročlani žiri u sastavu Ljiljana Stjepanović, Sonja Kolačarić i Andrej Šepetkovski.

"Mladosti napred", poručila je zatvarajući festival predsednica žirija Ljiljana Stjepanović.

Ona je kazala da je ove godine žiri odlučio da glumački festival pripada mladima.

"Oni su budućnost srpske kinematografije. Mi stari smo ponosni što imamo takvu mladost", rekla je Stjepanović.

Žiri je saopštio i uručio i Povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu koje su dobili Jasna Đuričić (Beli beli svet) i Tihomir Stanić (Neprijatelj).

Najbolje epizodne uloge na festivalu prema odluci žirija ostvarili su Ana Mandić (Sestre) i Viktor Savić (Šišanje i Montevideo).

Nagradu za naboljeg debitanta dobio je glumac Petar Strugar za ulogu u filmu "Montevideo bog te video".

Povelje za strane glumce u domaćem filmu dobili su Bojana Novaković za ulogu u filmu "Šišanje" i Aleksandar Stojković za ulogu u filmu "Neprijatelj".

Niška publika za najboljeg glumca svojim glasovima proglasila je Aleksandra Srećkovića Kuburu.

Dobitniku gran prija "Naisa", za najbolje glumačko ostvarenje, pripašće 180.000 dinara, nosiocima nagrada za najbolju mušku i žensku ulogu "Car Konstantin i "Carica Teodora" pripašće po 150.000 dinara, nosioci povelja biće nagrađeni sa po 100.000 dinara, a najbolji debitant i epizodisti poneće po 80.000 dinara.

Žiri je ove godine odlučio da ne saopšti nagrade tokom dana, kako je to bilo ranijih godina, već je svoju odluku držao u tajnosti do zvaničnog zatvaranja.

Na festivalu su dodeljene i nezvanične nagrade, nagradu niškog Narodnog pozorišta za najbolju komičnu ulogu poneo je Branimir Brstina.

Po izboru žirija kritike "Fripresci" najbolji su glumac Viktor Savić i glumica Hana Selimović, a po izboru Sinhro filma iz Beča za najbolje su proglašeni Milica Zarić i Aleksandar Srećković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: