"Cilj nije ukidanje DKSG, nego njegova reorganizacija"

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da cilj ministarstva nije ukidanje Doma kulture Studentski grad ili Studentskog kulturnog centra, već da se reorganizuju ustanove kojima se niko do sada nije bavio i koje imaju lošu strukturu zaposlenih.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2017.

08:29

Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Studentski kulturni centar ostaje tamo gde je i sada, ne menja namenu, niti naziv. Naš cilj nije ukidanje SKC, niti DKSG, već da se reorganizuju ustanove kojima se niko do sada nije bavio, koje imaju lošu strukturu zaposlenih, slabo su opremljene, nude loše sadržaje. Država više neće da plaća nerad. Na njima je da ponude drugačije nove programe za studente, kojima su i namenjeni i zbog kojih postoje", izjavio je Šarčević za današnju "Politiku".

Prema Šarčevićevim rečima, ideja je da dođe do spajanja menadžmenta SKC i DKSG, ali tako da SKC ostane matična ustanova sa jednim direktorom i drugačijim kvalitetnim programima. Ministar naglašava da niko od zaposlenih neće ostati bez posla, čak dodaje da je za radnike već zainteresovana Viša turistička škola. On je rekao da su "priče u javnosti otišle predaleko, da su puštene sa namerom da se održi postojeće stanje", kao i da su SKC i DKSG samo deo plana da tzv. satelitska tela koja finansira MInistarstvo prosvete konačno počnu da rade.

Upitan šta su to satelitska tela čijim radom nije zadovoljna država, on kaže da su u pitanju javna preduzeća Nuklearni objekti Srbije, Zavod za udžbenike, Centar za promociju nauke, Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja i studentski centri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: