Prva tribina iz ciklusa "Frojd i Da Vinči"

Prva iz ciklusa tribina "Sigmund Frojd i Leonardo da Vinči: jedan susret psihoanalize i umetnosti" koju organizuje Psihoanalitičko društvo Srbije biće održana večeras u Biblioteci grada Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

14:43

Default images
Foto: Wikipedia

Današnja tribina, pod nazivom "Sigmund Frojd: Jedna uspomena iz života Leonarda da Vinčija - umetnost na psihoanalitičkom kauču" počinje u 19.00 u Velikoj sali Biblioteke grada Beograda.

Kako je saopšteno iz Psihoanalitičkog društva Srbije, cilj ovog ciklusa koji se sastoji od četiri tribine, jeste da se osvrne na pitanja koja je Frojd pokrenuo u svom eseju o Leonardu pre više od jednog veka, a koja su i danas aktuelna - kako rano detinjstvo i fantazije koje ga prate permanentno pokazuju svoju moć, koliko fantazija utiče na odnos čoveka prema stvarnosti, koji su putevi razvoja kreativnog u čoveku, koliko je u psihoanalizi naučnog, a koliko umetničkog...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: