Ovo su kandidati za direktore u kulturi

Gradsko veće Beograda prihvatilo je danas informaciju o realizaciji javnog konkursa za izbor kandidata za direktore u više ustanova kulture čiji je osnivač grad Beograd, saopštila je posle sednice gradska uprava.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

18:01

Default images

Diplomirani arheolog Nela Mićović predložena je za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, a magistar političkih nauka Dragan Gačić za direktora Istorijskog arhiva grada Beograda.

Diplomirana glumica Tamara Vučković Manojlović predložena je za direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a Pozorišta na Terazijama diplomirani dramaturg Aleksandar Đaja.

Diplomirani glumac Branimir Brstina predložen je za direktora Ateljea 212, njegov kolega Aleksandar Rodić za mesto direktora Malog pozorišta „Duško Radović". Branislav Milićević, diplomirani glumac, predložen je za direktora Pozorišta „Puž", diplomirani dramaturg Igor Bojović za direktora Pozorišta lutaka „Pinokio".

Književnik Dušan Kovačević trebalo bi da bude na čelu „Zvezdara teatra", a diplomirani politikolog Miloš Latinović na čelu Bitef teatra. Predlog je i da diplomirani glumac Milorad Mandić bude imenovan za direktora Pozorišta "Boško Buha", njegov kolega Slobodan Ćustić za direktora Beogradskog dramskog pozorišta, Specijalista inženjerskog menadžmenta Vladimir Mijović predložen je za direktora Omladinskog pozorišta "Dadov", a diplomirana glumica Olivera Ježina Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Za direktora Centra za kulturu Lazarevac predložen je profesor razredne nastave Stela Stanišić, Centra za kulturu Mladenovac diplomirani ekonomista Branko Miloradović, a Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica magistar didaktičko-metodičkih nauka Nataša Nikolić.

Magistar slikarstva Mihailo Petković predložen je za direktora Prodajne galerije „Beograd", diplomirani pravnik Filip Brusić Renaud za direktora Kuće legata, doktor tehničkih nauka Branimir Jovanović za direktora Muzeja Nikole Tesle. Kandidati za direktora Kulturnog centra Beograda dostavili su nepotpune prijave, tako da javni konkurs nije uspeo i u narednom periodu biće ponovo raspisan, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: