Večeras počinje "sentimentalno putovanje" u Belef

Beogradski letnji festival (Belef 2014) pod sloganom "Sentimentalno putovanje" počinje večeras u 20h u Kolarčevoj zadužbini nastupom italijanskog tenora Tina Favaca, soprana Snežane Savičić-Sekulić i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 15.07.2014.

12:36

Default images

Posetioce u narednih mesec dana očekuju pozorišne predstave, komedije, kabaretski programi, koncerti umetničke muzike, večeri džeza - programi primereni otvorenim prostorima i letnjem ambijent

Programi ovogodišnjeg Belefa koji grad Beograd, kao osnivač, organizuje u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda i u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta DADOV, odvijaće se na Trgu republike, prostoru ispred Instituta Servantes, Cvetnom trgu, Kulturnom centru - Kuća kralja Petra Prvog na Senjaku, Barutani i na platou kod Pobednika na Kalemegdanu.

Prostor Barutane na Kalemegdanu određen je za pozorišne predstave kao što su "Lepotica Linejna" reditelja Miloša Jagodića, "Čarobnjak" u režiji Borisa Liješevića, "Ne igraj na Engleze" Staše Koprivice u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, "Slavna Florensâ" Ateljea 212 koju je režirala Đurđa Tešić, kabarea "To su bili dani" Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića sa specijalnom gošćom Svetlanom Bojković, Ciganskog kabarea Ljiljane Stjepanović.

U predstavi studenata Fakulteta dramskih umetnosti Jasmine Reze "Art" u režiji Vladana Đurkovića, igraće Brankica Sebastijanović, Ivana Dudić i Anita Stojadinović.

Džez koncerte održaće Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend, ansambli Jovana Maljokovića, Vlade Maričića...

Publika će imati zadovoljstvo da čuje Bilju Krstić i ansambl Bistrik, Kraljevske gudače Svetog Đorđa, Luz Azul bosanova bend, solo nastup Jovana Kolundžije, Vatromet stare muzike - ansambla Renesans, kao i studente Fakulteta muzičke umetnosti koji će održati muzički maraton.

LP duo Sonja Lončar i Andrija Pavlović izvešće program sa nazivom "U četiri ruke", a nastupiće i ansambli Beli anđeo i Flauto dolče uz solistkinju Katarinu Božić, kao i flautista Ljubiša Jovanović i čembalistkinja Bojana Dimković na koncertu "Barokna panorama".

Program koji će zatvoriti Beogradski letnji festival proteći će u znaku muzike, ali i plesa, i to pod nazivom "Sentimentalno putovanje" na koje će posetioce povesti jedan od najslavnijih pevača sa prostora bivše Jugoslavije, Leo Martin i Beogradski plesni orkestar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: