Kako od muzeja napraviti biznis?

Kako muzeji mogu da uplove u svet biznisa, prevaziđu finansijske probleme, da li mogu da nađu zajednički jezik sa biznismenima i kako prikupiti sredstva za neometano poslovanje, samo su neke od tema tribine koja će biti održana u u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu, 30. septembra u 12 časova.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2011.

12:57

Default images

Razvoj međusektorskog, poslovno – javnog partnerstva sve više dobija na značaju, naročito stoga što s jedne strane sredstva iz državnih fondova nisu nedovoljna za kvalitetno održavanje programa u muzejima, a s druge strane uveliko se priča o poreskim olakšicama za privrednike koji ulažu u kulturu.

Tribina Stevan Majstorović "Alternativno finansiranje muzeja: sponzorstvo, donatorstvo, fondovi, projekti'' će okupiti predstavnike muzeja, potencijalne sponzore i predstavnike savetodavnih agencija koje često posreduju između privrednika i ustanova kulture. Cilj tribine je da se podseti na uspešne primera takve saradnje, ali i postojećih prepreka za njeno odvijanje. Na taj način organizatori žele da doprinesu kreiranju platforme za povezivanje ustanova kulture i privrednika.

Učestvuju: Danica Jovović Prodanović, direktorka Muzeja Grada BeogradaSlavko Spasić, direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu Mirjana Šakić, sektor komunikacija Erste banke u Srbiji, Nataša Pavlović Bujas, direktorka agencije Blumen iz Beograda Moderatorka tribine: Aleksandra Savić, PR menadžer - Prirodnjački muzej u Beogradu i predsednica Sekcije za odnose s javnošću i marketing Muzejskog društva Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: