Počasni Zlatni globus za Džordža Klunija

Prestižna nagrada "Sesil B. DeMil" za doprinos kinematografiji ove godine odlazi u ruke oskarovca, glumca, reditelja i producenta Džordža Klunija, a biće mu uručena u januaru 2015. godine na ceremoniji Zlatnog globusa, saopštili su organizatori ceremonije.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

10:22

Default images

Nagrada, koja se smatra "počasnim Zlatni globusom" nosi ime pionira američke kinematografije reditelja i producenta Sesila Demila, Oskarom nagrađenog 1952. za film "Najveća predstava na svetu".

Među ranije nagrađenima sineastama su Vudi Alen, Džodi Foster, Morgan Friman, Robert De Niro, Martin Scorseze i Stiven Spilberg.
BETA/AP Photo/Francesco Bellini
Kluni sa verenicom Amal Alamudin boravi u Italiji, gde je nedavno, u Firenci takođe primio nagradu i najavio skorašnje venčanje u Veneciji.

Džordž Kluni je Oskarom nagrađen za sporednu mušku ulogu u filmu "Sirijana" i kao producent najboljeg igranog filma u 2013. godini "Argo". Osvojio je i tri Zlatna globusa. Ove je godine kao reditelj potpisao svoj peti film "The Monuments Men".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: