Srpski Holywood oživljava 27. jula

Srpski Holywood, ambijent na otvorenom prostoru u selu Mutanj na planini Rudnik, ponovo će oživeti od 27. do 29. jula, za kada je najavljena druga Revija nezavisnih off-filmova Srbije koja će prikazati sedam novih ostvarenja nastalih u takozvanim kućnim radionicama.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

09:30

Default images

Osim sedam filmova u konkurenciji za nagradu Šumski patuljak, biće prikazana i dva van konkurencije. Zvaniči program čihne filmovi “Obrt” Srđana Stojanovića iz Beograda, “To moram” Branka Radakovića iz Bača, “Filozof iz našeg sokaka” prof. Dragana Krstića i Vladimira Karadžića iz Subotice, “Putevima Tibora Sekelja” Stipana Milodanovića iz Subotice, “Potpisani” - 2. epizoda “Šifra” i 3. epizoda “Voz” Marka Kovača iz Beograda, kao i “Hipnoza” Koste Marinkovića iz Gornjeg Milanovca, prenosi portal SEEcult.org.

Van konkurencije biće prikazan film o prošlogodišnjoj Reviji - “60’” Miroslava Nikolića i Bate Petrovića, koji je autor i filma “Srpski mjuzikl - 60’”.

Reviju su pomogli Ministarstvo kulture Srbije i SO Gornji Milanovac, a tehničku podršku daje beogradsko producentsko preduzeće Fiks Fokus.



Prva Revija nezavisnih off-filmova Srbije održana je sredinom avgusta 2011. godine i na njoj je prikazano 11 dugometražnih ili srednjemetražnih igranih filmova nastalih u “kućnim radionicama”, od kojih je sedam bilo u konkurenciji.

Srpski Holywood, inače, delo je mladog entuzijaste Ivana Jakovljevića, zvanog Ivo-Car, a nalazi se u selu Mutanj, kilometar i po iznad Ibarske magistrale. Slova natpisa “Holywood” vide se sa Ibarske magistrale i danju i noću, sa uspona ka tzv. Rudničkom bregu (105. kilometar od Beograda).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: