Utorak, 15.04.2008.

18:43

Karte za The Police u prodaji 17.4.

Čuvena britanska rok grupa "The Police" sa pevačem Stingom na čelu nastupiće 24. juna, u okviru svetske turneje, na beogradskom Ušću, najavio je danas vlasnik producentske kuće "Music star" Raka Marić.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Grupa "The Police" prvi i poslednji put nastupa u Beogradu, a u okviru turneje koju su započeli u Vankuveru prošle godine, objasnio je menadžer koncerta Ivan Ivačković.

"Iako je bilo špekulacija o povratku "The Police" i snimanju novog albuma, ovo je oproštajna turneja jedne od najpopularnijih grupa u istoriji rok muzike", dodao je on na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru Tanjuga.

Vlasnik producentske kuće koja je prošle godine na istom mestu organizovala koncert "Rolling stones-a", naglasio je da "otkazivanja sigurno neće biti, mada je to česta praksa kod nas".

On je dodao da očekuje veliki broj obožavalaca popularne grupe, s obzirom na to da je "ovo jedini koncert u regionu, osim kratkog festivalskog nastupa u Veneciji".

Gradski menadžer Bojan Stanojević najavio je da će "grad obezbediti svu infrastrukturnu podršku koncertu".

"Biće obezbeđeni prevoz do Ušća, cisterne sa vodom i potpuna bezbednost posetilaca", dodao je on.

Prema rečima menadžera "Music star"-a Dejana Maksimovića, fanove grupe "The Police" očekuje spektakularna bina i vrhunska oprema koju dovozi 57 šlepera, nešto manje nego što su imali "Stonsi".

On je napomenuo da će kontrola, kao i prošle godine, biti maksimalna, da niko neće moći da se približi koncertnom mestu bez karte i dodao da će 52.000 ulaznica biti pušteno u opticaj.

Pokrovitelj koncerta je Skupština grada, organizator "Music star production", a glavni medijski pokrovitelj B92.

Pored basiste i pevača Stinga, bend još čine i gitarista Endi Samers i bubnjar Stjuart Kopland.

Sastav, prepoznatljiv po kombinovanju pank zvuka i rege ritmova, postao je popularan 80-ih godina XX veka hitovima poput "Roxanne", "Message in a Bottle", "Walking on the Moon", "Don't Stand So Close to Me", "Every Little Thing She Does Is Magic", "Every Breath You Take" i drugima.

Njihov najuspešniji album bio je "Synchronicity", objavljen 1983. godine. Ovo izdanje našlo se na prvom mestu top lista, a samo u Americi prodato je u tiražu od 8 miliona primeraka.

"The Police" su se raspali sredinom 80-ih godina XX veka. Ponovo su se okupili 2007. godine kada su krenuli na veliku svetsku turneju, kojom obeležavaju 30 godina od osnivanja sastava, odnosno od objavljivanja singla "Roxanne".

Do danas "The Police" su prodali preko 50 miliona albuma širom sveta. Njihova povratnička turneja tokom 2007, koja je obuhvatila 54 koncerata u Americi i Kanadi, donela im je 131,9 miliona dolara, što je bila najveća zarađena suma od turneje u toku prošle godine prema podacima stručne publikacije "Pollstar".

Popularna grupa u Beograd dolazi iz Venecije gde će svirati 22. juna a posle beogradskog koncerta gostovaće u Poljskoj, 26. juna.

Koncert u Beogradu biće jedini u ovom delu Evrope, a ekskluzivnosti događaja dodaje i Stingova izjava iz februara 2008, da bend neće nastaviti sa radom posle završetka ove turneje: "Neće biti novog albuma, nove velike turneje, kada završimo sa ovom povratničkom turnejom - to je to što se "The Police" tiče".

Predgrupa na ovom koncertu biće američki sastav "Counting Crows".

Ulaznice za ovaj događaj, po ceni od 2500 i 4500 dinara, u prodaji će biti od 17. aprila na svim prodajnim mestima Bilet servisa i Eventim-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: