Milan Mladenović dobija plato?

Liberalno demokratska partija pokrenula je danas 18. marta inicijativu da plato ispred ulaza u Dom omladine u Beogradu ponese ime muzičara Milana Mladenovića.

Izvor: B92

Petak, 18.03.2011.

13:44

Default images

"Svi gradovi i države imaju potrebu da odaju počast stanovnicima koji su ih na neki način zadužili i ostavili trag u istoriji, a neki od njih zaslužuju i više od ulice i zato pokrećemo inicijativu da ovaj plato ponese ime Milana Mladenovića", rekao je šef odborničke grupe LDP u Skupštini Beograda Dejan Ranđić ispred Doma omladine.

Prema njegovim rečima, posao političkih partija i jeste da otvaraju prostor za nove inicijative, ali da ova nije pokrenuta kao uskostranačka, već da inspiriše Beograđane da joj se priključe i u narednih mesec dana biće promovisana na više nivoa.

LDP samo pokreće inicijativu i obezbediće njeno sprovođenje u Skupštini grada, ali to pre svega treba da bude inicijativa samih Beograđana, koji će se na taj način odužiti Mladenoviću, čija je muzika ostavila pečat u jednom vremenu ovog grada, naveo je Ranđić.

Predsednik Saveta za kulturu LDP Marko Maršićević istakao je da ljudi koji su zadužili Beograd, kao što je to učinio Mladenović, moraju da imaju svoje mesto u prestonici.

"Njegova muzika , koja je uticala na veliki broj generacija, je ono po čemu je Beograd postao prepoznatljiv i to treba da ostane zapamćeno", rekao je Maršićević i pozvao sve građane da podrže inicijativu.

Milan Mladenović je rođen 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a kako mu je otac bio vojno lice, šest godina kasnije se sele u Sarajevo, a 1970. porodica prelazi u Beograd.

U februaru 1982. godine, Milan formira grupu Katarina II, koja nakon nekoliko godina menja ime u Ekatarina Velika, a zatim i u EKV i postaje jedan od najpopularnijih i najuticajnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije. U toku svog postojanja grupa je objavila devet albuma, sa pesmama koje su obeležile to vreme - "Aut", "Par godina za nas", "Oči boje meda","Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra"...

Milan Mladenović preminuo je od raka unutrašnjih organa, 5. novembra 1994. u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: