Sreda, 24.05.2000.

22:01

NASTAVLJENO PRIVODJENJE OTPORASA

Izvor: B92

Default images
U sredu je u vise gradova Srbije nastavljeno privodjenje otporasa i aktivista opozicionih stranaka. Po jedan aktivista organizacije “Otpor” priveden je informativni razgovor u Kraljevu, Pirotu i Kragujevcu. U Subotici je policija privela dvojicu otporasa, a u Novom Sadu privedena su trojica aktivista ovog pokreta. Policija je danas u Vrnajckoj Banji privela na informativni razgovor aktivistu "Otpora" i clana Demokratske stranke Zorana Stamenica. Posle jednocasovnog razgovora i otvaranja policijskog dosijea, Stamenic je pusten.

U medjuvremenu gradonacelnik Beograda Vojislav Mihajlovic i savezni poslanik Srpskog pokreta obnove Nenad Lekic nisu uspeli da posete uhapsenog aktivistu pokreta "Otpor" i clana Srpskog pokreta obnove Momcila Veljkovica. Posetu nije odobrio predsednik Okruznog suda u Pozarevcu Slobodan Coguric. Veljkovica su u sredu obisli branioci Borivoje Borovic, Ivana Primovic i Ruzica Lekic, prenosi Beta.

A iz istraznog zatvora u Pozarevcu u sredu su na slobodu pusteni clanovi Srpskog pokreta obnove Dragisa Radosavljevic i Mirko Obradovic iz Despotovca, javlja Beta. Oni su sa grupom pripadnika opozicionih partija uhapseni 9. maja na prilazu Pozarevcu kada su krenuli u taj grad na opozicioni miting. Sudija za prekrsaje Opstinskog organa za prekrsaje kaznio ih je sa po 15 dana zatvora uz obrazlozenje da su narusavali javni red i mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: