"Biti prijatelj Srbije i iskreno voleti potlačene na KiM se očigledno ne prašta. Sada znam..."

Francuski humanitarac Arno Gujon osvrnuo se nedavno na hajku koja je usledila posle dodele Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2019.

09:55

Screenshot/TV Prva

Gujon je na Tviteru napisao: "Kakav izliv mržnje i uvreda u zapadnoj štampi povodom Nobela za Handkea. Biti prijatelj Srbije i iskreno voleti slabe i potlačene koji žive u enklavama na Kosovu i Metohiji se očigledno ne prašta. Čak ni posle 20 godina".

Humanitarac je potom dodao: "Sada makar znam kako ću biti tretiran, šta god budem radio u budućnosti".

Osnivač Fondacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon inače je dobitnik Račanskog pečata 25. duhovnih svečanosti "Dani Rače ukraj Drine".

Priznanje Gujonu je dodeljeno u znak zahvalnosti za sva dela kojima, godinama unazad, humano i nesebično pomaže život i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, vest da je austrijski pisac Peter Handke, dobitnik Nobelove nagrada za književnost, izazvala je brojna reagovanja na društvenim mrežama i u medijima.

Ta vest posebno je razbesnela Albance, koji za njega kažu da je "poznat po stavovima protiv NATO bombardovanja, koje je donelo slobodu Kosovu", a slične reakcije stižu i iz SAD.

Prištinski mediji su naveli da je Handke poznat po svojim vezama sa Srbima i oštro se, kako kažu, protivio NATO bombardovanju 1999. godine koje je donelo "slobodu Kosovu"."Napadi" na Hadkea najviše su dolazili sa tastatura prištinskih i albanskih političara. Opširnije o tome - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: