U domu u kom je uhapšen Đurić sastanak Srba s Kosova

U Kosovskoj Mitrovici počela zajednička sednica odbornika dest opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2018.

08:54

U domu u kom je uhapšen Đurić sastanak Srba s Kosova
screenshot/Tanjug

Na današnjem sastanku u prostorijama "Mitrovačkog dvora", u koji je u ponedeljak upala specijalna jedinica kosovske policije ROSU, obratiće se najpre pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

Na zahtev predsednika Srpske liste Gorana Rakić sastanak je simbolično počeo u 12.44 sati, u skladu sa Rezolucijom UN 12 44, i ima samo jednu tačku dnevnog reda - političko-bezbednosnu situaciju na severu Kosova i Metohije.

Srpska lista najavila je juče u Beogradu da napušta kosovske institucije, a ujedno je najavljeno i da će srpske opštine formirati 20. aprila Zajednicu srpskih opština, na petogodišnjicu od potpisivanja Briselskog sporazuma.

U Kosovskoj Mitrovici protekla je mirna noć.

Život građana vratio se potpuno u normalno stanje posle hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića. U gradu nije vidljivo nikakvo pojačano prisustvo policije, a građani su se još od juče vratili svojim redovnim aktivnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: