Šest meseci od ubistva Jukića - "i dalje u predistražnom"

Prošlo je šest meseci od ubistva navijača Partizana Demira Jukića, od zvaničnika se niko nije oglasio, dok se slučaj i dalje nalazi u predistražnom postupku.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

14:00

Šest meseci od ubistva Jukića -
B92/M.Lj.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za B92.net navode da se slučaj i dalje nalazi u predistražnom postupku, zbog čega ne mogu da daju više informacija.

Isto nam je rečeno i pre tri meseca, kao i da je to krivično delo kvalifikovano kao “teško ubistvo“.

Niko se od zvaničnika, kao ni iz Ministarstva unutrašnjih poslova, nije do sada oglasio povodom ovog slučaja, a šest meseci od Jukićeve smrti navršeno je u ponedeljak.

Do sukoba navijačkih grupa Partizana i Crvene zvezde došlo je početkom juna na Novom Beogradu kada je mladić rođen 1998. godine upucan u stomak, a još jedna osoba je lakše ranjena u tuči. Jukiću je tada jedan metak završio u kičmi.

Kako se navodi, do obračuna je došlo zbog nekoliko grafita koje su navijači suparničkog kluba prefarbali, uprkos tome što ceo kraj “pripada” grupi navijača sa druge strane.

Nakon toga organizovana je akcija davanja krvi za teško ranjenog Jukića, kojoj su se odazvali i navijači Velsa pre i nakon meča njihove reprezentacije sa reprezentacijom Srbije. Međutim, Jukić je preminuo 19. avgusta.

U sukobima navijača u Srbiji živote je do sada izgubilo više ljudi, a među njima su Aca Radović, Bojan Majić, Petar Sedlak, Dejan Dimitrijević, Bris Taton, Ivan Perović, Aleksandar Jaćimović...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: