Heroj s KiM: “Doktor koji je tu za svakog u svako doba”

Doktor Dragan Perić iz Gračanice u teškim uslovima rada leči srpsko stanovništvo u južnim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

17:44

Heroj s KiM: “Doktor koji je tu za svakog u svako doba”
Screenshot/O2

Iako je njegova specijalnost dečja hirurgija, surovi uslovi života utiču na to da doktor Perić leči i odrasle i sve one kojima je pomoć potrebna.

Za doktora Dragana Perića obavezno radno vreme ne postoji. Pacijentima gračaničkog Kliničkog centra na raspolaganju je 24 sata.

“Hvala bogu, svi kojima sam pružio pomoć ostali su živi i zdravi. One bolesnike koje nismo mogli da zbrinemo transportovali smo u kliničke centre centralne Srbije”, kaže Perić.

Iako je dečji hirurg, kada nema lekara druge specijalnosti, prihvata u hitnim situacijama da radi preglede i operacije kako bi spasao živote bolesnicima.

“U početku sam radio sve, samo nisam porađao žene”, dodaje Perić.

Zbog humanosti, malobrojni su oni koji nisu čuli za ovog lekara.

“Doktor koji je tu za svakog u svako doba, iako je dečji hirurg, radi sve što treba”, kažu kolege o Periću.

Ponosan je na posao koji radi, a istovremeno i zabrinut.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: