HR: Opozicija predala zahtev za glasanje o poverenju vladi

Deo hrvatske opozicije predao je Saboru zahtev za glasanje o poverenju vlade Andreja Plenkovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2017.

22:18

HR: Opozicija predala zahtev za glasanje o poverenju vladi
Foto: Gettyimages

Predsednik najuticajnije opozicione SDP, Davor Bernardić, je nakon toga rekao da njegova stranka ima odgovornost da "raščisti korupcijsku hobotnicu”.

“Korupcijskom hobotnicom”, Bernardić je nazvao, kako je rekao, “udruženi ortački poduhvat i kaljugu u kojoj se našla Plenkovićeva vlada zbog slučaja Agrokor".

Inače, ovo nije prvi put da se glasa o poverenju vlade Andreja Plenkovića.

Na glasanju o poverenju vladi biće jasno ko je u kaljuzi, a ko je čist, rekao je Bernardić, prenela je HINA.

Upitan koliko ta rasprava uopšte ima smisla s obzirom na to da ne mogu skupiti 76 glasova potrebnih za opoziv vlade, Bernardić je rekao da oni štite interes građana.

Ponovio je i da je SDP već pokazao da je moguće u predstečajnoj nagodbi spasiti 30.000 radnih mesta.

Podsetio je i da je na dan rasprave o lex Agrokoru HDZ poslao amandman kojim je omogućio 'lešinarskom' fondu da ima većinu u povereničkom savetu u upisu na imovinu Agrokora.

"Mi smo za dogovor i protiv odlaska Agrokora u stečaj, ali smo protiv izvlačenja novca i da netransparentnim procesima u Agrokoru upravlja lešinarski fond i da se drže one 'drži vodu dok ortaci odu', jer ovo je udruženi ortački poduhvat u kojem učestvuje Plenkovićeva vlada kao lovci u mutnom", tvrdi čelnik SDP-a.

Ključno pitanje u ovom trenutku je gde je novac hrvatskih građana, rekao je Bernardić istkavši da SDP u svakom svom mandatu oporavi Hrvatsku, a onda dođe HDZ, isprazni blagajnu i zemlja je opet na kolenima.

Očekuje da će za opoziv vlade glasati "svi oni koji nemaju prste u pekmezu".

Predsednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk saopštio je da je za pokretanje opoziva vlade prikupljen 31 potpis, 19 iz SDP-a i 12 iz ostalih opozicionih klubova stranaka, uz izuzetak Nezavisni za Hrvatsku.

Reč je, pojasnio je, o IDS, GLAS, HS S, Živi zid, Most i Promijenimo Hrvatsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: