Saslušan i drugi sin Ivice Todorića

U Državnom tužilaštvu u Zagrebu saslušan i drugi sin vlasnika "Agrokora", Ivan Todorić, potvrdila je njegova advokatica Jasna Novak.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

12:57

Saslušan i drugi sin Ivice Todorića
Screenshot

Najpre je u petak saslušan Ante Todorić, koji je doputovao u Hrvatsku da bi dao izjavu u Državnom tužilaštvu vezano za slučaj "Agrokor". Oba sina vlasnika "Agrokora" Ivice Todorića su među 15 osumnjičenih za finansijske malverzacije i falsifikovanje dokumentacije.

Ante Todorić je nakon saslušanja novinarima rekao da je negirao sve što mu se stavlja na teret.

U međuvremenu, postupajući po žalbi vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je odluku iz istrage da nema dovoljno argumenata da se svim osumnjičenima za slučaj "Agrokor" odredi pritvor.

Istražni pritvor je u sredu određen samo vlasniku "Agrokora" Ivici Todoriću, koji nije dostupan hrvatskim pravosudnim organima, pa je za njime raspisana i medjunarodna poternica.

Svi osumnjičeni terete se za više krivičnih dela i protivprivrednih ranji, odnosno za zlouporabe u privrednom poslovanju, falsifikovanje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga, preneli su hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

20 h

Podeli: